Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy a silverstone-i pálya nem tudja fogadni a tesztelni kívánó csapatokat a Brit Nagydíj után. Ebben az esetben az Abu-Dzabiban tartandó gyakorlást is törölhetik.

A fiatal versenyzők tesztjét az elmúlt két évben a szezon végén, Abu-Dzabiban rendezték, idén azonban a csapatok többsége egy alternatív megoldás mellett döntött. Lehetőséget kaptak ugyanis arra, hogy júliusban, a Brit Nagydíj után teszteljenek Silverstone-ban. A Red Bull, a McLaren és a Toro Rosso kivételével az összes istálló az angol pályát választotta. Így anyagilag is jobban járnak, és a csapattagok számára kevésbé lennének megterhelőek az idény egyébként is sűrű utolsó hetei.

Az Autosport információi szerint azonban a silverstone-i pálya illetékesei jelezték a csapatok érdekvédelmi szervezetének (FOTA), hogy problémák adódhatnak a teszttel kapcsolatban. A fiatalok a tervek szerint a futamot követő kedden, szerdán és csütörtökön tesztelnének, de a Brit Nagydíj és a Formula One Management (FOM) közötti szerződés állítólag nem teszi lehetővé, hogy a csapatok mindhárom napon használják a pályát.

A hírek szerint a FOTA még nem adta fel a reményt, és tovább dolgoznak azon, hogy lehetővé tegyék a júliusi tesztet. Ha ez nem sikerül, az Abu-Dzabi tesztet választó istállók is rosszul járhatnak: elképzelhető ugyanis, hogy az egyik gyakorlás törlése esetén a másikat sem tartják meg. Ebben az esetben a tesztet a szezon után rendezhetik meg, valószínűleg a jerezi pályán.