Vágólapra másolva!
Azt mondja, azért nem jutott be a montreali Q3-ba, mert a Lotus differenciálműve egy hidraulikai hiba miatt rosszul működött.

Miközben csapattársa, Romain Grosjean a 7. helyen jutott tovább a Kanadai Nagydíj időmérőjének döntőjébe, s aztán ugyanazt a rajtkockát is kaparintotta meg, Kimi Räikkönen csak 12. lett a Q2-ben.

Bár mindössze 0,107 másodperccel maradt le Grosjeantól, ez a csekély különbség a sűrű mezőnyben öt pozíciót jelentett. A finn a Sky Sportsnak azt mondta, egy műszaki probléma miatt nem érezte magát tökéletesen az autójában.

"Gondunk akadt a differenciálművel. Azt hiszem, hidraulikai eredetű volt" - magyarázta. "Már tegnap is voltak vele problémáink, és úgy tűnik, ezek visszatértek, ezért a difi nem működött egészen megfelelően, és amikor ennyire szoros a küzdelem, nehéz dolgunk van, ha az autónk nem viselkedik pontosan az elvárásaink szerint. De azért próbálkoztunk."

Räikkönen a vártnál gyengébb edzésszereplés ellenére sem tett le róla, hogy jó eredményt érjen el a Kanadai Nagydíjon. "A gumikkal rendben kell lennünk, és remélhetőleg száz százalékos állapotba tudjuk hozni az autót is" - mondta. "A tegnapi hosszú etapokon legalábbis nem voltak gondjaink. Meglátjuk, mi lesz."

Forrás: AFP