Vágólapra másolva!
Dany Bahar szerződését felbontották, posztjára Aslam Farikullahot nevezte ki az autógyártó vállalat tulajdonosa, amely elkötelezett marad az autóipar mellett.  

A Monacói Nagydíj óta nem dolgozik a Group Lotusnál Dany Bahar, a vállalat eddigi vezérigazgatója, és mostanra egyértelművé vált, hogy nem csupán felfüggesztették őt, hanem a munkavállalói viszonyát is megszüntették. A Group Lotus hivatalos közleményben hozta ezt nyilvánosságra, hozzátéve, hogy a döntést az igazgatótanács hozta meg, miután az anyacég, a DRB-HICOM Berhad vizsgálatot indított Bahar ellen egy nem részletezett ügyben.

Bahar azzal vált ismertté a Forma-1-ben, hogy ő szorgalmazta a Renault csapatának átnevezését Lotusra. Ez nem volt egyszerű feladat, mert a csapat tulajdonosa, a Lotus Group névvitában állt a másik Lotus nevű istállóval, melyet azóta Caterhamre neveztek át. A távozó szakember utódja Aslam Farikullah lesz. Az 51 éves, mérnöki diplomával rendelkező Farikullah évtizedek óta dolgozik a járműiparban, 2007 óta a DRB-HICOM alkalmazottja.

A DRB-HICOM részéről egyúttal megerősítették a szándékot a Group Lotus megtartására, noha felmerültek olyan pletykák, hogy hajlandók lennének eladni a vállalatot. "Szeretném megerősíteni, hogy elkötelezettek vagyunk a Lotus Group további üzleti tevékenységének biztosítása iránt. A következő szintre akarjuk emelni a Lotus Group-ot az autóiparban" - közölte Dato' Sri Haji Mohd Khamil Jamil ügyvezető igazgató.