Vágólapra másolva!
Az 1997-es Forma-1-es bajnok kritizálta a mezőny viselkedését, úgy véli, hogy sokan nem vezetnek felelősségteljesen. Szerinte a mai versenyzők többségét csecsemőként kezelik.

Jacques Villeneuve előszeretettel bírálja élesen a Forma-1-et. Ezúttal a mezőny tagjait pécézte ki magának, mert véleménye szerint a legtöbb versenyző egyáltalán nem tiszteli a másikat, és ennek következménye a sok incidens a pályán. "Az új generáció gondolkodása furcsa a tisztességes vezetésről. Úgy látszik, hogy nagyon kevés a józan ész a pályán" - nyilatkozta a Guardian-nek.

Villeneuve, akinek édesapja, Gilles 1982-ben a Belga Nagydíj időmérőjén vesztette életét, kijelentette, hogy régebben jobban törődtek egymással a versenyzők, mivel a biztonság akkoriban alacsonyabb szinten állt. Szerinte a mai pilóták kevés erőfeszítéssel jutottak el idáig, és elfelejtették, hogy valójában mennyire veszélyes az autósport.

"Húsz-harminc éve, amikor az F1 veszélyes volt, és nagyobb volt az esélye a halálnak, a versenyzők másképp viselkedtek egymással, jobban tisztelték egymást. Bennük megvolt a józan ész" - mondta 1997 világbajnoka. "Egy csomó pilóta keményen dolgozott, hogy versenyezhessen. Ők 12 évesen még nem versenyeztek, ugyanis nem volt meg az anyagi hátterük hozzá. Sokat izzadtak érte, mert ők nem voltak apuci kicsi fiai, mint a mai versenyzők, akik az F1-ben még mindig gyerekek, szinte csecsemők, és így is bánnak velük."

"Mindnyájan elfeledik a tényt, hogy az F1 veszélyes. Mindegyikük azt gondolja, ez egy videojáték, pedig nem az."