Vágólapra másolva!
Nem hitte volna, hogy egyszer ezt fogja mondani, de számára az idei F1-es szezon minden idők legjobbja. Szerinte jók a szabályok.

Több irányból kritikák érik a Forma-1 aktuális szabályrendszerét, mivel egyes vélemények szerint rossz felé tart a sportág. Fernando Alonso például kijelentette, hogy a fejlesztések erőteljes korlátozásával az F1 a GP2-es utánpótlás-kategória szintjére süllyed azáltal, hogy egyre hasonlóbbá válnak az autók. Csapata, a Ferrari régóta arra panaszkodik, hogy túl nagy szerepe van az aerodinamikának és kevés mód nyílik az autók mechanikus oldalának erősítésére. Közben a gumikat is sokan folyamatosan támadják a kiszámíthatatlan viselkedésük miatt.

Mindazonáltal szokatlanul kiegyenlített a 2012-es bajnokság, izgalmasak a futamok, és Nigel Mansell szerint éppen a szabályok miatt van így. Neki tetszik, amit idén lát. "Ez a szezon egyszerűen fantasztikus, a valaha volt legjobb. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ilyet fogok mondani" - mondta a Press Association Sportnak. "Hat versenyen hat különböző győztes volt, amit az tett lehetővé, hogy ennyire jók a szabályok. Az FIA idén tényleg helyesen dolgozta ki őket."

Az 1992-es bajnokságot megnyerő Mansellnek fogalma sincs, hogy ki lehet a végső győztes. Úgy gondolja, a fejlesztési verseny ad majd választ a kérdésre. "Minden attól függ, hogy a szezon folyamán melyik csapat tudja legjobban továbbfejleszteni az autóját" - jelentette ki.