Vágólapra másolva!
Már összehívták a válságtanácsot, és beszéltek Bernie Ecclestone-nal is Frank Tamás váratlan halála után. Az Ostermann Kft. viszi tovább a Magyar Nagydíj jegyértékesítését.

A Hungaroring Sport Zrt. már felvette a kapcsolatot Bernie Ecclestone-nal a Magyar Nagydíj egyik kulcsfigurájának számító Frank Tamás váratlan halála után, hogy a verseny rendezése ne szenvedjen fennakadást.

A cég elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt az [origo] F1hírek-nek úgy nyilatkozott, a jegyértékesítést és a hozzá kapcsolódó szervezést továbbra is az Ostermann Kft. fogja végezni, amelyben Frank a 25 százalékos részével kisebbségi tulajdonos volt. A feladatait egyelőre a többségi tulajdonos, Gerstl Péter veszi át.

"Tegnap beszéltünk Ecclestone-nal és Rohonyi (Tamással, a Brazil Nagydíj főszervezőjével), mindenki meg van döbbenve" - mondta Gyulay. "A nemzetközi kapcsolatainkért az Ostermann volt a felelős, ez továbbra is így lesz. A munkát Gerstl Péter folytatja, aztán a jövő héten, Londonban további megbeszélésre kerül sor arról, hogy hogyan tovább."

"Tamás aktivitását a szervezés kapcsán nehéz lesz pótolni, de a csapatunk, amelyet ma Péterrel összerántottunk, tovább fogja nyomni az ügyeket."

Forrás: MTI

A mogyoródi pályának 2016-ig van érvényes szerződése a Magyar Nagydíj megrendezéséről, külföldi lapok - köztük az amerikai SPEED TV - azonban figyelmeztettek rá, hogy a verseny jövője az Ecclestone-nal jó kapcsolatban lévő Frank nélkül hosszú távon veszélybe kerülhet. Kedd délutáni közleményében a Hungaroring azt írta, "Frank Tamás halálával nagy veszteség érte a magyar és a nemzetközi autósportot."

Gyulay az [origo]-nak megerősítette, hogy a 65 éves Frank halálát hétfőn éjféltájban hirtelen szívhalál okozta.