Vágólapra másolva!
Úgy véli, a csapatnak muszáj gőzerővel folytatni a fejlesztési munkát, hogy megnyerjék a Forma-1-es bajnokságot. Azt mondja, az F2012 leszorítóerejét tovább kell növelni.

Az év hatodik versenye, a Monacói Nagydíj után a Ferrarit vezető Fernando Alonso állt a bajnoki tabella élére. Bár a spanyol csak egyetlen győzelmet aratott idén, a rendkívül kiegyenlített mezőnynek köszönhetően ez is elég neki az 1. helyhez az összetettben.

A csapat ugyanakkor nem tagadja, hogy az F2012 nem a legerősebb autó, és az istállót irányító Stefano Domenicali hangsúlyozta az előrelépés fontosságát. "Nem szabad elfelejtenünk, hogy tovább kell csökkentenünk a lemaradásunkat. A szezon legvégéig folyamatosan dolgoznunk kell, hogy fejlesszük az autót" - nyilatkozta a Ferrari honlapjának.

"A szoros mezőny azt jelenti, hogy erős vetélytársaink vannak, ezért javítanunk kell az autó azon területein, ahol hiányosságai vannak. A legfontosabb, hogy nagyobb legyen a leszorítóereje anélkül, hogy nőne a légellenállása, továbbá jobban gyorsítson ki a lassú kanyarokból. Az is lényeges, hogy megőrizzük az autó erősségeit."

A következő versenyt Montrealban rendezik, ahol sok egyenes szakasz és kemény féktáv található. Domenicali elmondta, hogy a Ferrari nem ül a babérjain. "A kanadai pályára viszünk néhány frissítést, és a tervek szerint minden versenyre készítünk újításokat. Ezt a bajnokságot az a csapat fogja megnyerni, amelynek fejlesztései beválnak a pályán, illetve amelyik csapat rájön, hogy miképp lehet a gumikkal tökéletesen bánni" - mondta.