Vágólapra másolva!
A mexikói úgy gondolja, megsérült az autója, amikor összeakadt Pastor Maldonadóval a harmadik szabadedzésen, és az időmérőn is ezért ütközött a falnak.

A szombat délelőtti szabadedzés utolsó perceiben szokatlan incidens történt a pályán: Pastor Maldonado utolérte a nála lassabban haladó Sergio Pérezt, aki félre is húzódott, a venezuelai azonban így is nekiütközött, mert nem akart letérni az ideális ívről. Maldonado tíz rajthelyes büntetést kapott az eset miatt, de utólag kiderült, hogy Pérez időmérőjét is tönkretette az ütközés. A Sauber versenyzője ugyanis az időmérő első szakaszában a falnak ütközött, állítása szerint azért, mert az autója délelőtt megsérült.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZSkJXBs7gVgi5guq

"Az adatok nem bizonyítják, hogy volt valami probléma az autóval, de a belső kamerás felvételeket megnézve az egész csapat úgy gondolja, hogy így volt. Szerintünk a délelőtti edzésen keletkezett a probléma" - nyilatkozta Pérez, majd hozzátette, az autó felfüggesztésén nincs elegendő szenzor ahhoz, hogy a kisebb hibákat is érzékeljék. Így abban a tudatban vágtak neki az időmérőnek, hogy a Sauber biztonságos.

"Az autó nem volt száz százalékos. Amikor megérkeztem az alagútba, rendkívül alulkormányzott lett. A 13-as kanyarban még rendben volt, a 14-esben pedig már nem tudtam elfordulni. Egy ilyen probléma után pedig a fal az első dolog, amit megtalál az ember" - magyarázta a 23. helyről rajtoló mexikói, aki úgy véli, a sportfelügyelők jogosan büntették meg Maldonadót.

"Nem tudom, Pastor mit gondolt délelőtt" - mondta. "Teljesen felesleges volt, amit csinált. Mindketten lassú körön voltunk, ő azonban gyorsabb akart lenni, mint én. A belső ívre húzódtam, hogy elengedjem, de belém hajtott."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5l2pPmp7yJskOHPU