Vágólapra másolva!
Ráhúzott Sergio Pérez autójára az utolsó monacói edzésen, az ütközésben mindkét autó megsérült. A sportfelügyelők vétkesnek találták Maldonadót, aki váltócsere miatt is büntetést kap. 

Eseménydúsra sikeredett a Monacói Nagydíj utolsó edzése szombaton, nem maradtak el a balesetek sem. A hercegség szűk utcai versenypályáján rendszeresen előfordul, hogy feltartják egymást az autók, és ezúttal Pastor Maldonado nem bírta idegekkel, hogy egyik vetélytársa lassan halad előtte.

Néhány perccel az edzés vége előtt ugyanis a gyors körön lévő Maldonado utolérte Sergio Pérezt az alagút előtti két jobbkanyar között, és ahogy a Portierben elfordult, rosszul mérte fel a pozícióját a félrehúzódó Saubernek, így kanyarodás közben eltalálta azt. A két autó összeért, mindkettőről leszakadtak kisebb-nagyobb alkatrészek. A tanácsadó Nigel Mansell-lel kiegészített háromtagú sportfelügyelői testület kivizsgálta az esetet, és úgy ítélte meg, hogy Maldonadót terheli a felelősség az ütközésért, és tíz rajthelyes büntetést szabtak ki rá. Ez azt jelenti, hogy az időmérőn megszerzett pozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról kell rajtolnia a vasárnapi futamon.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZSkJXBs7gVgi5guq

Mivel Monacóban különösen nehéz előzni, valószínű, hogy a legutóbbi Spanyol Nagydíjon első győzelmét szerző venezuelai pilóta a hétvégén aligha fogja megismételni sikerét. Helyzetét tovább nehezíti, hogy a Pérezzel való ütközés utáni körben falhoz csapta autóját a Casino kanyarban, így Williamse erőteljesen roncsolódott. Az időmérő után ráadásul a csapat úgy döntött, hogy kicseréli a váltót Maldonado autójában, ez pedig újabb büntetést von maga után: további öt hellyel hátrasorolják a rajtrácson. Hiába érte el tehát a 9. legjobb időt az edzésen, végül csak az utolsó, 24. helyről várhatja a rajtot.

A sportfelügyelők egyúttal szóbeli figyelmeztetésben részesítették Nico Hülkenberget, aki az edzésen feltartotta az utolsó kanyarnál Pérezt, amikor saját gyors köréhez készülődött. A lendületből érkező Pérez emiatt kis híján ráfutott a Force Indiára.