Vágólapra másolva!
A korábbi négyszeres világbajnok nem gondolta volna, hogy a finn két éves kihagyás után is ilyen jó lesz az F1-ben. Bár ő is túl kiszámíthatatlannak találja az idei futamokat, szerinte ez még mindig jobb, mintha valaki egyeduralkodó lenne.

A korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost szerint Kimi Räikkönen teljesítménye az idei szezon egyik nagy meglepetése, ő ugyanis nem gondolta volna, hogy a finn két év kihagyás után ilyen jó formában tér vissza az F1-be. Räikkönen jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnokságban, a legutóbbi két futamon pedig dobogóra is állhatott.

"Nem könnyű két év után visszatérni, még úgy sem, hogy közben a raliban versenyzett. Meggyőző teljesítményt nyújt, ő lehet az év egyik meglepetése" - nyilatkozta Prost, aki 1993-ban egy év kihagyás után nyerte meg negyedik világbajnoki címét. Szerinte Räikkönen hozzáállásán is múlik, hogy ilyen gyorsan visszaszokott a Forma-1-be.

"Nagyon jó mentalitással és hozzáállással dolgozik. Még mindig az a Kimi maradt, akit azért kedvelek, mert nem játssza meg magát. Tudjuk, milyen ember ő, és ha ezt elfogadjuk, akkor rájövünk, hogy pozitív a hozzáállása, és nem vezet rosszul" - magyarázta. Prost Michael Schumacher visszatérését azonban kezdettől fogva kételkedve figyelte.

"Soha nem tartottam teljesen jó ötletnek a visszatérését, hiszen ő már annyi mindent nyert, és feltételezem, hogy újra világbajnok szeretett volna lenni - talán ez egy kicsit magas célkitűzés volt" - vélekedett.

Prost hozzátette, szerinte túl kiszámíthatatlan az idei Forma-1, a rajongók viszont valószínűleg élvezik, hogy versenyről versenyre változnak az erőviszonyok. "Én azt mondanám, talán túlságosan megjósolhatatlanok a versenyek" - mondta. "Aki ismeri az F1-et, az valószínűleg jobban szeretné érteni, hogy mi történik. A sport azonban megváltozott, és ezzel egy időben a közönség is."

"A jelenlegi helyzetet nem hasonlíthatjuk a tíz, húsz vagy harminc évvel ezelőttihez" - folytatja. "A közönség most örül, hogy nem ugyanaz a versenyző vagy autó nyer minden versenyen. Manapság ez lenne a legrosszabb forgatókönyv az F1 számára: ha egy csapat vagy egy pilóta egyeduralkodó lenne."