Vágólapra másolva!
Miután 2005-ben elütött egy sportbírót Monacóban, a szervezők elvileg örökre eltiltották a versenyzéstől a hercegségben.

Pastor Maldonadónak nagy szerencséje van, hogy a hétvégén rajthoz állhat kedvenc pályáján, Monacóban, 2005-ben ugyanis örökre eltiltották a versenyzéstől a hercegségben, miután a sárga zászlókra fittyet hányva nem lassított, és elütött egy sportbírót.

Az akkor 25 éves Maldonado éppen az első szezonját töltötte a World Series by Renault-ban. A baleset áldozata súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a gerince is, s Maldonado karrierjét a Bild szerint csak az apja tudta megmenteni, aki felajánlotta, hogy kifizeti a sportbíró kezelésének és rehabilitációjának költségeit.

A venezuelai így már a következő évben, 2006-ban elindulhatott a WSR monacói futamán. Pedig a kínos közjáték véget vethetett volna a profi karrierjének, mert egyetlen Forma-1-es csapat sem szerződtette volna, ha az egyik nagydíjon soha nem vehet részt. Maldonado később, a GP2-ben kétszer is megnyerte a hercegség versenyét.

Meglepetésszerű barcelonai győzelme után vasárnap is érdemes lesz odafigyelni rá, mert Monaco az egyik kedvenc pályája, és tavaly ott érte volna el az addigi legjobb eredményét, ha Lewis Hamilton nem löki ki.

"Otthon az egész ország figyelemmel fogja követni a futam minden egyes másodpercét" - mondta az O Estado de Sao Paulo című brazil lapnak Maldonado. "Imádom az utcai pályákat, különösen ezt. A vezetési stílusomhoz tökéletesen passzol Monaco. Kész vagyok egy újabb nagyszerű eredményre."