Vágólapra másolva!
Más csapatok segítségére is szükségük volt, hogy pótolják a Barcelonában elégett felszerelést, de azt állítják, a felkészülésük nem szenvedett csorbát.

A Williams garázsában másfél órával Pastor Maldonado barcelonai győzelme után tűz ütött ki, és a csapat felszerelésének jelentős része - köztük sok informatikai berendezés - elégett. Az istállónak a riválisai is felajánlották, hogy a saját eszközeikből kölcsönöznek nekik, így a Williams a veszteségek ellenére felkészülten várja a hétvégi Monacói Nagydíjat.

"A monacói felkészülésünket némileg hátráltatta a múlt vasárnapi garázstűz, melynek következményeit azonban enyhítették a főhadiszállásunkon és a beszállítóink által a sérült felszerelés és autóalkatrészek pótlására tett, csakis herkulesinek nevezhető erőfeszítések" - idézi a Williams vezető üzemmérnökét, Mark Gillant egy sajtóközlemény.

"Szeretnénk köszönetet mondani a többi csapatnak is a nagylelkű felajánlásokért, amelyek bizonyítják, hogy a sportszerűség és a bajtársiasság az egész bokszutcára jellemző a Forma-1-ben."

A Spanyol Nagydíj után, ahol Maldonado kis híján nyolc év szünet után aratta a Williams újabb győzelmét, Gillan elismerte, hogy nehéz lesz megismételni ezt a sikert. A venezuelai azonban, akinek éppen a Monte Carló-i az egyik kedvenc pályája, s már tavaly is pontszerző helyről lökték ki, bizakodó volt.

"A győzelmem után tele vagyok önbizalommal, ezért nagy reményekkel utazok Monacóba, bízva benne, hogy ismét szép eredményt érhetek el a csapattal" - mondta.

A Williams legutóbb 2003-ban, Juan-Pablo Montoyával nyert a hercegségben.