Vágólapra másolva!
Bár Pastor Maldonadót a jelentős szponzori támogatás is hozzásegítette a szerződéshez, csapatfőnöke, Frank Williams szerint a pénz nélkül is a Forma-1-ben lenne a helye.

Frank Williams nem tagadja, hogy Pastor Maldonado többek között a pénze miatt kerülhetett a Forma-1-be, szerinte azonban a barcelonai győzelmével bebizonyította, a képességei is feljogosítják az F1-es szerződésre. Maldonado tavaly került a Williamshez, a venezuelai állami olajvállalat, a PDVSA segítségével.

"Igen, bizonyos mértékben így volt, ezt nem tagadom" - válaszolta Williams az Autosportnak, mikor arról kérdezték, a szponzor miatt esett-e Maldonadóra a választásuk. "De ha úgy gondoltuk volna, hogy egy semmirekellő versenyzőről van szó, akkor nem került volna be a csapatba, akármennyi pénzt hoz magával."

Williams kiemelte, hogy a venezuelait a korábbi eredményei is feljogosítják az F1-es szereplésre, 2010-ben például ő nyerte a Forma-1 előszobájának számító GP2-es bajnokságot. "Remek munkát végzett a GP2-ben, és teljesen megérdemli, hogy a csapatunk tagja legyen - akár a pénzzel, akár a pénz nélkül. Az igazság az, hogy akinek nincs pénze, az nem is kerülhet be a Forma-1-be."

Williamst "lenyűgözte" Maldonado barcelonai teljesítménye, amikor hosszú körökön keresztül maga mögött tudta tartani Fernando Alonso Ferrariját. "Ha egy olyan versenyző vezeti a futamot, aki korábban még egyszer sem állt az élen, hajlamos hibát elkövetni" - magyarázta. "Én azonban úgy láttam, ő ennek a közelében sem járt. A rádión is végig nyugodtan beszélt. Az alapján, amit a GP2-ben és az időmérőkön láttam tőle, úgy tűnik, nagyon jó képességekkel rendelkezik."