Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönennel ellentétben Eric Boullier nem panaszkodik a Spanyol Nagydíjon elszalasztott győzelem miatt, szerinte hamarosan az ő idejük is eljön.

A Spanyol Nagydíj előtt sokan a harmadik, illetve negyedik helyről rajtoló Lotusokat tartották a futam legnagyobb esélyesének, a bahreini futamon ugyanis Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is nagyszerű versenytempót diktált, és mindketten dobogóra állhattak. Barcelonában azonban a futam nagy részében nem tudtak lépést tartani Pastor Maldonadóval és Fernando Alonsóval.

Räikkönen csalódottan nyilatkozott a harmadik helye után, mert a verseny végén rendkívül közel került Alonsóékhoz, és úgy érezte, pár körön belül meg tudta volna előzni őket. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier azonban nem bosszankodik az elszalasztott lehetőség miatt. "Én nem így érzem" - utalt Räikkönen verseny utáni csalódottságára. "Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és az autók tempója nagyon közel van egymáshoz."

"Az első két szett gumin lassabbak voltunk, mint amire számítottunk. Ezek után elég nehéz lett volna nyerni" - magyarázta az Autosportnak. "A verseny végén mutatott tempónkat elnézve viszont valóban nyerhettünk volna, ha három körrel tovább tart a verseny.

Boullier szerint a győzelem nem sokáig várat magára, ha a Lotus hasonló ütemben fejleszti az autót. "Ilyen a versenyzés. Ha nyerni akarunk, folytatnunk kell a munkát, és ki kell használnunk a következő lehetőséget" - jelentette ki. "Jó, hogy olyan versenyzőink vannak, akik nyerni akarnak, és jó irányba húzzák a csapatot. Ha továbbra is ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk, egyértelműen esélyesek leszünk a győzelemre."

Forrás: AFP