Vágólapra másolva!
A Williams venezuelai pilótája élete legjobb edzéseredményét érte el a második hellyel Barcelonában. Később az is kiderült, hogy Hamilton büntetése miatt ő indulhat az első rajtkockából. Ennél szebb ajándékot aligha kívánhatott volna a 70 éves Frank Williams a szombat délutáni születésnapi partira.

A Williams egész hétvégén erősnek tűnt, így nem volt meglepetés, hogy az időmérőn is jól szerepelt a csapat Maldonado jóvoltából. Bruno Senna sokkal pechesebb volt, első gyors körénél forgalomba keveredett, aztán kicsúszott a kavicságyba a Q1 legvégén.

Pastor Maldonado ellenben remek formát mutatott, könnyedén ment tovább a Q2-ba, amit meg is nyert. Egy ideig úgy tűnt, a Q3-ban is diadalmaskodhat az FW34-essel, de aztán a legutolsó pillanatban leszorította őt a második helyre Lewis Hamilton, Maldonado azonban így sem volt szomorú. "Nagyon keményen dolgoztunk egész évben, hogy megértsük ezeknek a gumiknak a működését, és azokkal a fejlesztésekkel, amelyeket ide hoztunk, nagy előrelépést értünk el. Az autó kiegyensúlyozottan viselkedik, a versenytempónk is jó, ezért igazán várom már a futamot holnap. Az egész szezonban nagyon pozitív hangulat uralkodik az istállón belül, ez egy remek eredmény nekik és Venezuelának is" - nyilatkozta.

Forrás: AFP

"Így kell tovább folytatnunk, keményen kell nyomnunk a gázt. Az autó fantasztikus, remek érzés itt lenni. Ez az első alkalom, hogy a legjobb háromban végeztem, igazán boldog vagyok, remélhetőleg így fogjuk folytatni is. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a csapaton belül" - tette hozzá Maldonado.

S amikor ezt a nyilatkozatot adta, még nem is tudta, hogy Hamilton büntetése miatt valójában ő indulhat holnap az első rajtkockából. Ez a grove-i istálló 127. pole pozíciója, legutóbb Nico Hülkenberggel indulhattak az első rajtkockából, 2010-ben Brazíliában.

Forrás: Williams

Mark Gillan, a Williams vezető üzemmérnöke méltatta a venezuelai versenyző barcelonai teljesítményét. "Pastor időmérős teljesítménye kiemelkedő volt ma, volt egy pár nagyon erős köre, és meg tudtunk spórolni egy szett lágy gumit a Q3-ra, hogy jó pozíciókért harcolhasson. A második hely nagy lökést jelent az egész csapatnak. Olyan pozícióba hoz minket, ahonnan keményen nyomhatjuk a versenyen, hogy szép mennyiségű pontot szerezzünk, és, hogy még egy utólagos ajándékot szerezzünk Frank (Williamsnek, a csapat alapítójának) a 70. születésnapjára" - nyilatkozta szombat délután.

Forrás: Williams

Frank Williamsnek egyébként hatalmas partit rendeztek szombat délután a bokszban, mivel április 16-án töltötte be 70. életévét. Ugyan ez még a Bahreini Nagydíj előtt volt, de oda nem utazott el a kerekesszékhez kötött csapatfőnök, így ez volt az első alkalom, hogy a Forma-1-ben dolgozók felköszönthették. A szombat délutáni születésnapi partin a Williams motorhome-jában megjelent Bernie Ecclestone és sok versenyző, többek között Lewis Hamilton, Mark Webber és Jenson Button is.