Vágólapra másolva!
A barcelonai versenyzői eligazításon sokáig vitatkoztak a védekezés szabályairól, de végül nem Rosberget, hanem Hamiltont marasztalták el bahreini manővere miatt.

A várakozásoknak megfelelően a védekezés szabályairól bontakozott ki hosszas vita a szokásos versenyzői eligazításon a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapjának délutánján, de annak ellenére, hogy a téma Nico Rosberg bahreini manőverei kapcsán merült fel újra, nem őt, hanem Lewis Hamiltont marasztalták el.

Rosberg a három héttel ezelőtti futamon Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont is úgy próbálta maga mögött tartani, hogy a pálya melletti aszfaltozott bukótérbe terelte ki az autójukat, a sportfelügyelők azonban úgy ítélték, szabályosan vezetett. Hamilton megelőzte ugyan a Mercedest, de közben McLarenjének mind a négy kerekével lement a pályáról.

Éppen ezért Mark Webber már csütörtökön azt mondta: "Meglepődtem, hogy Lewis megtarthatta a helyét. Biztos vagyok benne, hogy erről még beszélni fogunk a versenyzői eligazításon."

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint így is történt, a pilóták ugyanis mintegy ötven percen keresztül beszélgettek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatójával, az eligazítást vezető Charlie Whitinggal a kérdésről. Végül arra jutottak, hogy Rosberg nem tett semmi szabálytalant, Hamiltont viszont - nem hivatalosan - megrótták az előzéséért.

A német azt írja, Whiting "mázlistának" nevezte a McLaren versenyzőjét, amiért Bahreinben megúszta a büntetést. Egyben azt ígérte, hogy a jövőben keményebben lépnek fel a négykerekes pályaelhagyással végrehajtott előzésekkel szemben.

Hamilton Webber kritikájára reagálva még csütörtökön azt mondta, "nem igazán izgat a dolog. Az mindenesetre jó, ha tiszták a szabályok."

Hamilton vitatott manővere