Vágólapra másolva!
A HRT csapatfőnöke elárulta, fontolgatják, hogy a jövőben megváltoztatják a spanyol alakulat nevét. Legfőbb céljuk idén az, hogy ne maradjanak le még jobban az ellenfelektől.

A Forma-1-es mezőny jelenlegi leggyengébb csapata 2010-ben, Hispania Racing Team néven érkezett meg a Forma-1-be, a 2011-es szezon közepén véghezvitt átszervezések után azonban hivatalosan HRT F1 Team lett a nevük. Az istálló főnöke, Luis Pérez-Sala elárulta, a jövőben ismét átkeresztelhetik a csapatot. "Gondolkozunk rajta" - mondta az Autosportnak. "De egyelőre még nem született döntés a névváltoztatásról. "

"Jelenleg HRT a nevünk - meglátjuk, a jövőben hogy alakul. Konkrét tervünk még nincs, de valóban gondolkozunk rajta" - tette hozzá. A csapat személyzete egyébként a Bahreini és a Spanyol Nagydíj közötti háromhetes szünetben átköltözött új, madridi székhelyére. Pérez-Sala reméli, hogy a korszerűbb létesítményeknek köszönhetően a HRT megszilárdítja helyét az F1-ben.

"Idén az a célunk, hogy megbízhatóak legyünk, és a rendelkezésünkre álló forrásokhoz mérten fejlesszük az autót" - magyarázta. "Ha egy kicsit csökkenteni tudjuk a lemaradásunkat, nagyon boldogok lennénk, de az a lényeg, hogy ne essünk vissza. Van néhány fejlesztésünk, a hűtővel azonban gondjaink voltak, emiatt ezek bevetését el kellett halasztanunk. Úgy tűnik, mostanra sikerült megoldani a problémákat."