Vágólapra másolva!
A svájci élelmiszercég elnöke a tőzsdére kerülő Forma-1 anyavállalatának vezetését is elvállalhatja. Peter Brabeck-Lethmate fontosnak tartja, hogy Bernie Ecclestone távozása után is biztosított legyen a sport jövője.

A Forma-1 tőzsdére kerülése után a svájci élelmiszeripari óriáscég, a Nestlé elnöke irányíthatja a sportág anyavállalatát, a Delta Topcót. A 67 éves Peter Brabeck-Lethmate jelenleg is a Delta Topco igazgatótanácsának tagja, a jövőben azonban az elnöki pozíciót is elfoglalhatja. Az üzletember a Kleine Zeitungnak megerősítette az információt.

"Igaz, hogy elvállaltam, hogy nem végrehajtó elnökként vállalok szerepet a felügyeleti tanács élén" - nyilatkozta, azonban hozzátette, hogy az F1 vezérigazgatója továbbra is Bernie Ecclestone marad. Brabeck-Lethmate szerint azonban arra az időszakra is gondolni kell, amikor a most 81 éves Ecclestone már nem képes irányítani a sportágat.

"Természetesen reméljük, hogy Bernie még sokáig jó egészségnek örvend, és folytatni tudja a munkát" - mondta. "Lenyűgöz a teljesítménye. De a felügyeleti tanács feladatai közé tartozik az is, hogy a cég utódlását biztosítsa."

"A Nestlénél mindig biztosítottam, hogy az igazgatói tanács bármely tagja huszonnégy órán belül pótolható legyen. Ezért arra is gondolnunk kell, hogy Bernie Ecclestone-t hogyan tudnánk helyettesíteni" - tette hozzá Brabeck-Lethmate.