Vágólapra másolva!
Bár anyagi okok miatt ők is a silverstone-i gyakorlás mellett döntöttek, Eric Boullier dühös, amiért idén a szezon közepén kerül sor a fiatal versenyzők tesztjére.

A csapatok fiatal tesztpilótáinak az elmúlt két szezonban novemberben, Abu-Dzabiban volt lehetőségük arra, hogy megmutassák, mire képesek egy Forma-1-es autóban. Az eredeti tervek alapján az idei tesztet is Abu-Dzabiban, a november elején megrendezésre kerülő nagydíj utáni héten tartották volna, így viszont a szezon utolsó hetei túl megterhelőek lettek volna a csapattagok számára. Az istállók így két lehetőség közül választhatnak: vagy kitartanak az eredeti terv mellett, vagy a júliusi Brit Nagydíj után tesztelnek Silverstone-ban.

Az Autosport információi szerint a Red Bullon és a Toro Rossón kívül az összes istálló az utóbbi megoldás mellett döntött, annak ellenére, hogy egyesek nem örülnek a változtatásnak. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint csak anyagi szempontból éri meg júliusban tesztelni. "Őszintén szólva kicsit csalódott vagyok" - nyilatkozta. "Támogatom a fiatal versenyzők tesztjét, de szerintem Abu-Dzabi volt a tökéletes helyszín."

Boullier úgyv véli, a szezon közepén sokkal nehezebb lesz fiatal pilótákat találni a teszthez. "Szerintem teljesen értelmetlen júliusban tartani a tesztet, hiszen az idény közepén minden fiatal a versenyzést és azt a bajnokságot tartja szem előtt, amiben éppen indul. Ezt nem zavarhatjuk meg, ezért teljesen rossz az időzítés" - magyarázta. "Hagynunk kellene, hogy a srácok befejezzék a szezont, és utána egy jó, változatos pályán, a hőségben tesztelhessenek. Ezért elég dühös voltam, amiért előrehozták a gyakorlást."

Bár a Red Bullhoz és a Toro Rossóhoz hasonlóan a Lotus is választhatta volna az Abu-Dzabiban tartott tesztet, Boullier a csapat érdekében Silverstone mellett döntött. "Bár nagyon fontos lett volna nekem, hogy Abu-Dzabiban tesztelhessenek a fiatal versenyzők, Silverstone mellett kellett döntenem, hiszen a csapatnak ez a legjobb megoldás" - ismerte el Boullier, aki azért még mindig reménykedik abban, hogy meghiúsul a júliusi teszt. "Igazából szeretném, ha esne az eső, és így visszatérnénk az eredeti tervekhez - számomra amúgy is ez lenne a normális megoldás."