Vágólapra másolva!
Az ex-versenyző Jean Alesi szerint első dobogós helyezése után még nem kellene Romain Grosjeant a jövő nagy sztárjaként emlegetni, inkább hagyni kell, hogy nyomás nélkül versenyezhessen.

A jelenleg a Lotus nagyköveteként dolgozó korábbi F1-es versenyző, Jean Alesi szerint nem tesz jót Romain Grosjeannak, ha a sajtó túlzásokba esik a teljesítményével kapcsolatban. Grosjean 2009-ben hét futamon már indult a Renault-val, a gyengélkedő csapatban azonban nem tudott maradandó teljesítményt nyújtani. A tavalyi GP2-es bajnokság megnyerése után visszatért az idő közben nevet változtató csapathoz, és az Ausztrál Nagydíj időmérőjén rögtön a harmadik rajthelyet tudta megszerezni. Bár Melbourne-ben és Malajziában már az első körökben kiesett, Kínában megszerezte pályafutása első pontjait, Bahreinben pedig a harmadik helyen végzett. Francia versenyzőként legutóbb éppen Alesi állhatott a dobogóra az 1998-as Belga Nagydíjon.

A 26 éves Grosjeant a franciák máris a jövő nagy reménységeként, Alesi utódjaként emlegetik, az ex-pilóta szerint azonban még korai így tekinteni rá. "Tudom, hogy miről beszélek" - nyilatkozta az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese, aki 1989 és 2001 között hat csapatnál összesen 202 nagydíjon vett részt. "A szezon kezdete óta folyamatosan ő a téma."

Alesi szerint az eddig mindössze tizenegy futamot teljesítő Grosjeanra túl nagy nyomás nehezedik a média részéről, év elejei kiesései után ugyanis sokan bírálták, míg bahreini dobogója óta már a jövő világbajnokát látják benne. "Nyugodt környezetre és időre van szüksége ahhoz, hogy mindennel megbirkózzon" - vélekedett Alesi. "Ha dobogós helyezést ér el, mindannyian örülünk neki, de akkor is mellette kell állnunk, ha gyengébb teljesítményt nyújt."

Grosjean négy futam után a bajnokság nyolcadik helyén áll, tizenegy ponttal lemaradva csapattársa, Kimi Räikkönen mögött.