Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali kijelentette, Felipe Massának nem az a feladata a Ferrarinál, hogy csapattársát próbálja legyőzni, inkább tanulnia kell a nála jobb Fernando Alonsótól. A spanyol mindenesetre dicsérte Massa hétvégi teljesítményét.

Stefano Domenicali szerint Felipe Massának saját jövője érdekében bele kell törődnie abba, hogy csapattársa, Fernando Alonso jobb nála, és le kell mondania a spanyol legyőzéséről. A Ferrari csapatfőnöke a Bahreini Nagydíj hétvégéjén ismét kijelentette, Massának mindenképpen fejlődnie kell, ha jövőre is a csapatnál szeretne maradni. A brazil a Bahreini Nagydíjon elért kilencedik helyezésével szerezte meg első 2012-es pontjait, a bajnokságban pedig a 17. helyen áll. Mindeközben a Malajziában győztes Alonso az ötödik pozíciót foglalja el, ugyanúgy 43 pontot szerezve, mint a negyedik helyezett Jenson Button.

"Felipének el kell fogadnia, hogy nagyon erős csapattársa van. Különben saját magának árt" - mondta Domenicali az El Mundónak. - "Ahelyett, hogy megpróbálna fölénybe kerülni vele szemben, egyértelműen tudnia kell, hogy mi a szerepe: tanulni Fernandótól, nem legyőzni."

A csapatfőnök szerint Massa vesztét okozhatja, ha megpróbál szembeszállni a nála erősebb versenyzőkkel. "Így tönkretehetik őt az olyan csapattársak, mint Alonso vagy (Michael) Schumacher - ők igazi emberevők" - figyelmeztette a brazilt, aki 2006-ban versenyzett együtt Schumacherrel a Ferrarinál. Domenicali azt is elárulta, hogy a csapat által nagyra becsült Alonsónak központi szerepe van az istállónál, ezért a "fontos döntések" meghozatalában is részt vesz.

A spanyol a Massát ért bírálatok ellenére védelmébe vette csapattársát, aki szerinte Bahreinben nagyszerű versenyzéssel érte el kilencedik helyét. "Nagyszerűen rajtolt, elkerülte a forgalmat, és remek versenyt futott" - magyarázta. "De ezt nem újdonság számunkra: Felipe már kétszer nyert Bahreinben, semmit nem kell bizonyítania."