Vágólapra másolva!
A spanyol örül, hogy a Ferrarival együtt nem szedett össze nagy lemaradást a bajnokság első négy versenyén, de tudja, még sokat kell javulniuk. A csapat fejlődést ígér a következő versenyre.  

Noha Bahreinben sem tudott igazán labdába rúgni a Ferrari, Fernando Alonso optimista hangvételben értékelt az év első négy nagydíj után, mert véleménye szerint a csapata összességében jól jött ki belőlük. "Olyan, mintha az első négy versenyen ajándékot kaptunk volna. El is fogadjuk" - jelentette ki.

"Úgy érkeztünk ide, hogy 8 ponttal voltunk elmaradva a világbajnoki éllovastól, és a hátrányunk csak 2 ponttal nőtt. Pozitívum, hogy ezt az első négy versenyt ilyen eredménnyel tudtuk le, még ha nincs is értelme tagadni, hogy általában véve nem lehetünk elégedettek" - magyarázta. "Azt tegnap például nem hittem volna el, hogy sikerül közelebb kerülnünk a McLarenhez a tabellán."

Alonso a 7. helyen ért célba Bahreinben, és tartani tudta a lépést a Mercedesekkel és a McLarenekkel. "A versenyről csak annyit mondhatok, hogy az autó lényegében ugyanolyan volt, mint Sanghajban. A gumik viselkedésétől függően időnként erős volt, időnként kevésbé. Hiányzott a jó csúcssebességünk, és a kiélezett csatákban ez árt" - közölte. "Kár, hogy nem volt elegendő a végsebességem (Paul) di Resta megelőzéséhez, amivel további hasznos pontokat gyűjthettünk volna."

Forrás: Ferrari

A spanyol eddig 43 pontot gyűjtött, amivel az 5. helyet foglalja el a tabellán. A Bahreinben kilencedikként végző Felipe Massa vasárnap íratta be a neve mellé az első 2012-es pontokat, amit bíztatásnak vett. "Ez a teljesítmény önbizalmat ad nekem a szezon hátralevő részére" - ismerte el. "Szép eredmény, azonban jól tudjuk, hogy a Ferrarinál nem szokás örülni a 9. helynek."

"Barcelonában mindenki jelentős újításokat vet majd be, nekünk pedig jobban kell dolgoznunk, mint a többieknek, hiszen be kell hoznunk a bajnokság elején összeszedett hátrányunkat."

A Spanyol Nagydíjat három hét múlva rendezik, addig még egy háromnapos tesztre is sor kerül Mugellóban május elején. Stefano Domenicali csapatfőnök szintén tisztában van vele, hogy az istállónak hatékonyan kell kihasználnia ezt az időszakot. "Most már előre kell tekintenünk. Minőségi javulásra van szükségünk, amellyel nem csupán a pontszerzésért, hanem a dobogóért is küzdhetünk. Erre kérem a mérnökeinket hetek óta, és arra számítok, hogy Barcelonában érzékelhetővé válnak az erőfeszítéseink" - mondta.

A Ferrarinál egyébként megemlítették, a hétvégi eredmény csak másodlagos számukra: a minap ugyanis színrohamban elhunyt a váltórészlegnél dolgozó egyik mérnökük, a mindössze 32 éves Matteo Vignali.