Vágólapra másolva!
Mivel a Bahreini Nagydíj megrendezését úgy értelmezik, hogy a sport támogatja az elnyomó rezsimet, a hétvégén "füstölő kráterré" akarják rombolni az F1 hivatalos honlapját.

Az Anonymous azzal fenyegetőzik, hogy a "Bahrein Hadművelet" keretében a hétvégén nagyszabású támadást indít a Forma-1 ellen, amiért a sport vezetői úgy döntöttek, megrendezik a versenyt a belpolitikai viszályoktól sújtott országban. Az egymáshoz lazán kapcsolódó sejtek által alkotott hackercsoport ezt úgy értelmezi, hogy az F1 támogatja a demokratikus törekvéseket erőszakosan elfojtó rezsimet.

"Mr. Ecclestone, ön vagy egy velejéig gonosz szarházi, hogy a rezsim támogatására megrendezi ezt a versenyt (amelyben a királyi családnak közvetlen anyagi érdekeltsége van), vagy elhitte a hazugságokat, és nem törődik a zsarnokok által elkövetett atrocitásokkal" - írták keresetlen célszerűséggel megfogalmazott közleményükben. "Bárhogy is van, holnaptól kezdve egészen a verseny végéig kibaszottul meg fogjuk leckéztetni, hogy megtanulja az igazságot, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni."

Az Anonymous "a kibertérben füstölő krátert fog csinálni az (F1) hivatalos honlapjából. Ezen túl lerohasztjuk a telefonvonalait, telebombázzuk az email-fiókjait, és tönkreteszünk mindent, aminek az interneten köze van önhöz."

A csoport felszólította a nézőket és a versenyzőket is, hogy bojkottálják a versenyt: "Mindenkinek üzenjük, aki akár személyesen, akár a tévében követi az eseményt, hogy nekik is a bahreini mártírok vére szárad a kezükön. Fordítsák el az arcukat ettől a gyalázatos szórakozástól, és csatlakozzanak hozzánk az interneten, védelmezve a bátor tiltakozókat, akik a szabadságukért harcolnak Bahreinben."

"Végül a bahreini Anonymousszal közösen az összes versenyzőt is arra kérjük, hogy ne szeljék át a rajtvonalat, ily módon tiltakozva a rezsim gonoszsága ellen."

A Bahreini Nagydíj megrendezését hosszas mérlegelés előzte meg, és a helyi hatóságok fokozott rendőri jelenléttel igyekeznek megakadályozni, hogy a tüntetők megzavarhassák a futamot. A pálya környékén rendszeresek az igazoltatások, a kapuknál pedig mindenkit átvizsgálnak röntgengéppel és fémkeresővel.

A Force India bérautója mellett szerdán este Molotov-koktél robbant, és a csapat két tagja ezután úgy döntött, hazatér Bahreinből. Sőt a paddockból kiszivárgott hírek szerint az istálló azt fontolgatja, hogy "biztonsági okokból" nem vesz részt a péntek délutáni szabadedzésen, mert az alkalmazottai nem akarnak sötétben visszatérni a szállodájukba.