Vágólapra másolva!
A korábban kirúgott projektvezető állítólag meg akarja szerezni az egyik befektető tulajdonrészét, de hivatalosan tagadják, hogy Red McCombs megválna a részesedésétől.

Az utóbbi időben a legtöbb új versenypálya építésével problémák és csúszások vannak - nem kivétel az Austinba tervezett Circuit of The Americas sem, amely elvileg az idei évtől fogadja a Forma-1-et. Az USA Nagydíj november 16-18 között kapott helyett a naptárban.

Már tavaly veszélybe került a verseny megrendezése, mert ideiglenesen leállt az építkezés, és a szervezők jelentős összegű jogdíjjal tartoztak a kereskedelmi jogokat felügyelő FOM-nak (a Formula One Managementnek). Ennek következtében elmozdították a projekt éléről Tavo Hellmundot, és több - szám szerint 24 - új befektető vette át a helyét, akik rendezték az adósságot, továbbá friss tőkét hoztak.

Ugyanakkor közben olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint Hellmund megvenné az egyik befektető, Red McCombs részesedését a létesítményben. A pálya kommunikációs osztálya ezt most hivatalosan cáfolta. "Ahogy Red McCombs kijelentette, nem áll szándékában eladni a Circuit of The Americas-ban birtokolt részesedését. Mr. McCombs csupán befektetett az Accelerator Holdings LLC-be, amelynek kis részesedése van a Circuit of The Americas-ban. Amennyiben Mr. Hellmund megszerezné Mr. McCombs részesedését az Accelerator Holdings LLC-ban, akkor is mindössze nagyjából két százaléknyi tulajdona lenne a Circuit of The Americas-ban" - mondta Julie Loignon szóvivő.

Hellmund egyébként nemrég beperelte McCombsot, továbbá egyik társát, Bobby Epsteint, valamint több céget, amiért állítása szerint 18 millió dollárt nem fizettek ki, illetve érvényesíteni akarja, hogy a következő tíz évben 500 ezer dolláros éves fizetése legyen.

A héten felmerültek olyan találgatások, melyek szerint a nagydíjat 2013-tól rendező New Jersey-ben sem haladnak jól a munkálatok, ezért 2014-re tolódhat a debütálása. A GPUpdate.net viszont azt írja, megkeresésükre azt nyilatkozták a szervezők, hogy nincs fennakadás.