Vágólapra másolva!
Reméli, hogy Bahreinben nem kell annyi időt más autók mögött töltenie, mint Kínában. Ettől függetlenül nem számít kiemelkedő teljesítményre, a Ferrarival együtt kárminimalizálásra készül.

Már közvetlenül a Kínai Nagydíj után leszögezték a Ferrarinál, hogy az egy héttel rá következő bahreini versenyen sem várható jelentő formajavulás tőlük. Főleg azért pesszimisták, mert a sivatagi pályán különösen fontos, hogy az autó stabil maradjon a kemény féktávokon, jól gyorsítson ki, illetve magas legyen a végsebessége, és pont ezeken a területeken vannak hiányosságai az F2012-nek.

Négy győzelmével eddig a Scuderia a legeredményesebb csapat Bahreinben, a legeredményesebb versenyző pedig a három 1. helyet szerző Fernando Alonso, de a spanyol hasonló álláspontot képvisel, mint csapata. "Tisztában vagyok vele, hogy Szahírban újabb gyötrelmes hétvégére számíthatunk. Ez részben a pálya jellegéből adódik, részben pedig abból, hogy ugyanazzal az autóval állunk rajthoz, amellyel Sanghajban" - írta a Ferrari honlapján vezetett blogjában. "A múlt semmit nem jelent ebben a sportban, és ez a hétvége nálunk a kármentésről fog szólni."

"Remélem, ezúttal kevesebb időt kell a forgalomban töltenem, mint múlt vasárnap. Bosszantó volt, hogy szinte egyetlen kört sem tehettem meg tiszta terepen, hiszen a tempóm a futam bizonyos szakaszaiban egyáltalán nem volt rossz."

Az istállót irányító Stefano Domenicali korábban hasonló célt fogalmazott meg. "Tudtuk, hogy problémáink lesznek Sanghajban és Szahírban, és természetesen csalódottak vagyunk, hogy az elérhetőnél kevesebb pontot gyűjtöttünk Kínában. Úgy gondolom, Fernando bekerülhetett volna a legjobb öt, Felipe (Massa) pedig a pontszerzők közé" - mondta. "Bahreinben hatékonyabban kell minimalizálnunk a károkat."

Alonso 37 pontjával a harmadik a bajnokságban, eddig egy győzelmet jegyez. Sokakhoz hasonlóan ő is úgy érzi, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny. "A bajnokság nagyon nyitott, sok csapat pályázhat a győzelemre. Nekünk viszont egyértelműen előre kell lépnünk, hogy ütőképesek legyünk, és megpályázhassuk a győzelmet. Ezt a lépést mielőbb meg kell tennünk. Hiszek a csapatban, tudom, Maranellóban mindenki a legjobbját nyújtja, hogy elérjük céljainkat" - közölte Alonso.

A Ferrari azt tervezi, hogy a bahreini versenyt követő Spanyol Nagydíjon vet be átfogó frissítéseket, amellyel reményeik szerint közelebb férkőzhetnek az élmezőnyhöz. Hátrányukat jelenleg nyolc tizedmásodpercre saccolják körönként.