Vágólapra másolva!
Még senki nem vette át a váratlanul távozó Adam Parr helyét a Williamsnél. Az igazgató, Toto Wolff szerint alaposan át kell gondolni, ki alkalmas a pozíció betöltésére.

A Williams március végén jelentette be, hogy a csapat elnöke, Adam Parr azonnali hatállyal elhagyja az istállót. A bejelentés mindenkit váratlanul ért, hiszen a csapatnál egyre fontosabb szerepet betöltő Parrt maga Frank Williams is az utódjának tekintette. A hivatalos indoklás szerint családi okok állnak a döntés hátterében, de több forrásból is olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az elnöknek azért kellett távoznia, mert nem tudott megegyezni Bernie Ecclestone-nal az új Concorde Agreementről folytatott tárgyalások során.

Bár Parr lemondása óta már több mint két hét eltelt, a Williams még nem döntötte el, ki veszi át az elnöki pozíciót. Sokan a vállalat jelenlegi igazgatóját, Toto Wolffot tartották erre esélyesnek, ő azonban csak ideiglenesen vállalt át néhány feladatkört. "Feljebb léptem, és több felelősséget vállaltam, de csak azért tettem így, mert segíteni akarok Franknek" - nyilatkozta az Autosportnak. "Nem fogom teljesen átvállalni ezt a pozíciót. A csapatnak viszont szüksége van valakire, aki teljes állásban dolgozik, tehát még nincs vége az ügynek."

A Williamsnél számos területen történtek komoly átszervezések az elmúlt egy évben, Wolff szerint ezért egy kicsit várni szeretnének, mielőtt újabb fontos döntést hoznak. "Nagyon sűrű időszak áll mögöttünk. Inkább megvárjuk, hogy kicsit lenyugodjon a helyzet, és tiszta képet kapjunk arról, hogy belülről, vagy kívülről szeretnénk-e valakit kinevezni. Két hónapon belül azonban biztosan meghozzuk a döntést" - jelentette ki.