Vágólapra másolva!
A dél-amerikai ország egyre jobban hangoztatja nagydíjrendezési szándékát, állítólag májusban megkaphatják rá a hároméves szerződést. Ennek a vesztese Korea lehet.

Néhány hete Argentína elnöke kijelentette, országa közel áll ahhoz, hogy ismét bekerüljön a Forma-1 versenynaptárába. A dél-amerikai államban legutóbb 1998-ban járt a sportág, akkor Buenos Airesben rendeztek nagydíjat. A tervek szerint 2013-tól három éven át egy újonnan épített pályán, a tengerparton fekvő Mar de Plata városában fogadnák a mezőnyt.

A jelek arra mutatnak, hogy a terv valóra válhat. "A kormány vállalja a nagydíjrendezéssel járó kihívást, hogy Argentína megmutassa magát a világnak. Májusban aláírjuk a hároméves szerződést" - idézte az Autosprint az argentin turisztikai minisztert, Carlos Enrique Mayert.

Mivel nagy a tolongás a nagydíjrendezésért, Argentína valószínűleg csak egy másik ország helyén kerülhetne be a naptárba. Az olasz lap szerint Korea van leginkább fenyegetve, mert nem tudják előteremteni a pénzt az eseményre, és a szervezők tavaly a jogdíjak csökkentésére kérték Bernie Ecclestone-t.

Jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben az új New Jersey-i utcai pálya, továbbá esélyes, hogy a két spanyol helyszín - Barcelona és Valencia - közül az egyiken nem lesz futam, illetve visszatérhet Paul Ricard, a vele rotációba kerülő Spa Franchorchamps kárára.