Vágólapra másolva!
Bár úgy tervezték, hogy lehessen tenni bele, nem lesz rá módjuk. A csapatnál azt remélik, a Spanyol Nagydíjtól kezdve hatékonyabban fognak működni.

A HRT csapatfőnöke, Luis Pérez-Sala elismerte, hogy bár az idei autójukban már kialakították a KERS helyét, továbbra sem fogják használni a regeneratív rendszert. "Az autónkat még nekünk is fel kell fedeznünk" - mondta az El Confidencialnak. "Úgy terveztük meg, hogy lehessen tenni bele KERS-t, de rövid távon nem tudjuk majd használni."

"Idén valószínűleg anélkül kell majd versenyeznünk, ami nem optimális. Kapkodva kellett összeszerelnünk az autót, ezért a Bahrein után Mugellóban rendezett teszt rendkívül fontos lesz számunkra."

Pérez-Sala szerint a csapat eleve szervezettebben fog működni, ha befejeződik a költözés, és a főhadiszállás teljes egészében Madridba kerül. "Bahrein után már idehozzuk majd az autóinkat" - magyarázta. "A Spanyol Nagydíjtól kezdve hatékonyabbak leszünk."

"Kínában és Bahreinben is fejlődni fogunk, mind az autó, mind a csapat szintjén, ez azonban hosszú, egész éven át tartó folyamat lesz. Én most itt vagyok (Madridban), míg a csapat egyes tagjai Valenciában, mások Németországban vagy Angliában dolgoznak... Az autónk pedig úton van Kínába, de a megbízhatósággal is foglalkoznunk kell, nemcsak a teljesítménnyel."

Az ausztráliai betli után Szepangban már a HRT mindkét versenyzője kvalifikálni tudta magát a futamra.