Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen úgy véli, a Lotust erősebbé tették az első két futamon tapasztalt problémák. A finn otthonosan érzi magát új csapatánál, ez is hozzásegíti a jobb eredmény eléréséhez.

A két év ralizás után visszatérő Kimi Räikkönen vegyes érzelmekkel gondol a 2012-es szezon első két nagydíjára: bár az kiderült, hogy az autója gyors, és a jövőben akár az élcsapatokkal is felveheti a versenyt, különböző problémák miatt egyelőre nem tudta megmutatni, mire képes valójában. A finn szempontjából mindenesetre biztató, hogy a 17., illetve a 10. helyről rajtolva mindkét eddigi versenyen pontot szerzett: Ausztráliában a hetedik, Malajziában az ötödik helyen ért célba.

"Bizakodhatunk a szezonkezdet után, bár voltak bosszantó pillanatok: a kasztniproblémák a téli teszteken, az ausztráliai időmérőn történt félreértés, és a váltócsere Malajziában. De megmutattuk, hogy tudjuk kezelni ezeket a problémákat, és erősebben térünk vissza" - nyilatkozta a Lotus honlapjának a finn. "Egyértelműen megvan a tempónk ahhoz, hogy az élen harcoljunk, csak több szerencsére van szükségünk."

Räikkönen hamar beilleszkedett új csapatába, és a Forma-1-es autók vezetéséhez sem volt nehéz visszaszoknia - elmondása szerint nem is érzi, hogy két évig távol lett volna. Bár egyesek szerint megváltozott az elmúlt években, és más emberként tért vissza, ő ezt tagadja.

"Ugyanaz vagyok, aki korábban voltam. Az emberek talán nyugodtabbnak látnak, de ez szerintem a csapaton múlik. Itt más a hangulat, mint amit a korábbi csapataimnál tapasztaltam" - magyarázta Räikkönen, aki sauberes debütálása után több évet töltött a McLarennél és a Ferrarinál.

"Mindenki nyitott, és laza, ugyanakkor nagyon keményen dolgoznak, és sok figyelmet fordítanak a részletekre. Jól érzem magam itt, és ez segít abban, hogy a versenyzésre koncentráljak. Talán ezért gondolják néhányan, hogy más ember lettem, de most is ugyanúgy összpontosítok, és ugyanolyan motivált vagyok, mint korábban" - jelentette ki.

Räikkönen egyébként a Kínai Nagydíj előtti háromhetes szünetet sem tölti tétlenül: múlt héten Libanonban, egy új Lotus kereskedés megnyitóján járt, utána pedig megpróbál minél több időt a családjával és a barátaival tölteni.