Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönenhez hasonlóan a Lotus technikai igazgatója, James Allison is abban bízik, hogy végre "normális" versenyen mutathatják meg, mit tud az autójuk. A Kínai Nagydíjra jelentős fejlesztésekkel készülnek.

A téli teszteken rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtó Lotus egyelőre a nagydíjhétvégéken bizonyította, hogy gyors autót építettek, de saját bevallásuk szerint különböző problémák miatt nem tudták a legtöbbet kihozni magukból. Kimi Räikkönen eddig egy hetedik és egy ötödik helyezést tudott szerezni, Romain Grosjean azonban mindkét verseny elején kiesett. A csapat technikai igazgatója, James Allison biztos benne, hogy megfelelő körülmények között többet tudnának kihozni az E20-ból.

"Nagyon szeretnénk végre egy normális futamot" - nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának. "Ahol nem kapunk rajtbüntetést váltócsere miatt, ahol nem úgy kell vizes pályán versenyeznünk, hogy egyik pilótánk sem próbálta még a Pirelli esőgumijait, és még sorolhatnám. Az viszont pozitívum, hogy a futam végén, a slickeken nagyon biztató volt a tempónk, és a gumik sem használódtak el túlságosan. Ha végre lenne egy tiszta versenyünk, ahol megfelelő helyről indulva jól is rajtolnánk, meglenne az eredménye."

A Lotus a háromhetes szünetet kihasználva komoly fejlesztésekkel készül a Kínai Nagydíjra, így azt remélik, Sanghajban már valóban a dobogóért küzdhetnek. "Nagyon sok újítást viszünk Kínába, megpróbáljuk minél gyorsabbá tenni az autót" - árulta el Allison. "A rendkívül szoros mezőnyt figyelembe véve azt mondhatjuk, a fejlesztéseinknek köszönhetően pár helyet előre léphetünk, amennyiben senki más nem javul ennyit. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy mindenki más ugyanolyan keményen dolgozik, mint mi."

Forrás: AFP