Vágólapra másolva!
A HRT indiai versenyzője Jenson Buttonnal és Sebastian Vettellel is ütközött a Malajziai Nagydíjon, de egyikért sem vállalja a felelősséget. Azt mondja, az élversenyzők néha nem tisztelik eléggé a sereghajtókat lekörözés közben. Vettel mazsolának nevezte az indiait.

Narain Karthikeyan Jenson Buttonnak és Sebastian Vettelnek is a sajnálatát fejezte ki az ütközések miatt a Malajziai Nagydíj után, bár úgy érezte, egyik incidensért sem volt felelős.

A HRT-be az újraindítást követően Button a 9-es kanyarban szállt bele. Ekkor kivételesen nem lekörözésről, hanem pozícióharcról volt szó, ugyanis Karthikeyan még nem volt kint kereket cserélni. "A verseny első fele briliáns volt" - nyilatkozta az indiai az Autosportnak. "Ez új helyzet volt számunkra, még nem tapasztaltunk soha ilyet"- folytatta. "Volt a versenynek egy pontja, amikor a 10. helyen haladtunk, ami azt hiszem, a legjobb pozíció, amiben valaha voltam. De aztán sajnos elállt az eső, a pálya felszáradt, és lehetetlen volt a többiek előtt maradnom."

"Bekanyarodtam, ütést éreztem, sajnálom Jensont. Nem hinném, hogy előzni akart volna ott, mert nem akarunk az útjukba kerülni; ha láttam volna, hogy jön, félrehúzódok előle. De ebben a káoszban nem vettem észre, és egyszerűen folytattam az utamat."

"Aztán volt egy incidensem Vettellel is. Épp elengedtem mindenkit a kék zászlós jelzések alatt, mert a rádión szóltak, hogy tegyek így. A fehér vonalon haladtam, ami még nedves volt, és, mivel slick gumikon voltam, kipörögtek a kerekeim. Aztán vissza kellett jönnöm a pályára a rázókőről, és ő sajnos pont ott volt, nem tehettem semmit. Rosszak voltak a körülmények számomra, a kerékvetők nedvesek voltak."

Karthikeyant utólagos áthajtásos büntetésre ítélték a sportfelügyelők a Vettellel történt ütközése miatt, ezért a hivatalos végeredményben hátraesett csapattársa, Pedro de la Rosa mögé a 22. helyre. "Ez durva" - nyilatkozta a büntetésről. Karthikeyan az ütközések kapcsán az újságíróknak azt is megjegyezte, hogy a lekörözők néha nem tisztelik eléggé a sereghajtókat."A srácok között van néhány, aki lekörözés közben gúnyt űz az emberből" - nyilatkozta az indiai. "Jönnek, és egyszerűen megpróbálnak letolni az útról, hogy vissza tudjanak térni az ideális ívre" - folytatta. "Nem akarunk akadályok lenni, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy terrorizáljanak minket."

Vettel a német RTL-nek adott interjújában dühösen beszélt a Karthikeyannal történt ütközéséről: "Lement a pályáról. Szerintem már befejeztem (a lekörözését)" - nyilatkozta. "Ahogy a való életben, itt is vannak mazsolák az úton" - dühöngött a világbajnok. "Ez szörnyen dühítő, mert egy ilyen kaotikus versenyen, amelynek már az elején elvesztettem a rádiókapcsolatot, a negyedik hely kielégítő lett volna" - tette hozzá.