Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen egy eseménytelenebb hétvégére vár, hogy végre kiderüljön, mire képes valójában a Lotus. Úgy véli, Szepangban előrébb is végezhetett volna, ha több tapasztalata van a Pirelli esőgumijairól.

Kimi Räikkönen a visszatérése utáni második versenyén is pontszerző helyen ért célba, a Malajziai Nagydíjon a tizedik rajtkockából indulva az ötödik helyet tudta megszerezni. A finn ennek ellenére nem teljesen elégedett a szezon eddigi alakulásával, hiszen szerinte még mindig nem derült ki, mire képes a Lotus normál körülmények között: míg Romain Grosjean mindkét futam elején kiesett, Räikkönen Ausztráliában csak a tizenhetedik helyről rajtolhatott, Szepangban pedig a váltócsere miatti rajtbüntetés és a változékony időjárás nehezítette a dolgát.

"Remélem, legközelebb normális versenyünk lesz" - nyilatkozta a finn, akinek egy ideig a KERS-e sem működött a futamon. "Valami mindig rosszul sikerül, vagy az időjárás túl változékony. Jó lenne, ha végre lenne egy sima hétvégénk, akkor megtudhatnánk, hol állunk. Jelenleg senki nem tudja pontosan, mi az erősorrend. De úgy tűnik, a mi autónk mindenhol elég jó."

Forrás: AFP

A 2007-es világbajnok úgy érzi, jobb teljesítményét is nyújthatott volna, ha nem idegenek számára a Pirelli vizes pályára való abroncsai, amelyeken eddig még nem is körözött. "Egyáltalán nem volt tapasztalatom az intermediate és az esőgumik viselkedéséről" - magyarázta Räikkönen. "Csak egy bemelegítő kört futottam rajtuk, ezért elég furcsa volt, hogy azonnal versenykörülmények között kellett kipróbálnom őket."

"Az elején csak arra figyeltem, hogy ne szakadjak le a többiektől, és a pályán maradjak" - folytatta. "Utána egyre keményebben hajtottam, bár a slick gumikon kellett pár kör ahhoz, hogy felvegyem a tempót."

Räikkönen eddigi 16 pontjának köszönhetően a hetedik helyet foglalja el a bajnokságban, csupán két ponttal lemaradva a címvédő Sebastian Vettel mögött. Grosjean továbbra is pont nélkül áll: ezúttal az első körben Michael Schumacherrel ütközött, majd néhány kanyarral később kicsúszott, és a kavicságyban ért véget a versenye.