Vágólapra másolva!
A második szabadedzés után váltót kellett cserélni az autójában, ezért öt hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson. A Lotus vendéglátói egysége leégett szombat hajnalban.

Kimi Räikkönen már az időmérő előtt hátrányba került Malajziában: a Lotus a második szabadedzés után bejelentette, hogy ki kell cserélni a váltót a finn autójában. Mivel a jelenlegi szabályok értelmében egy váltóval öt nagydíjat kell teljesíteni, az idő előtti csere azt jelenti, hogy Räikkönennek az időmérőn elért eredményéhez képest automatikusan öt hellyel hátrébbról kell rajtolnia a futamon.

A meghibásodás még az Ausztrál Nagydíjra vezethető vissza. Räikkönen a verseny közben lecsúszott a pályáról, és a Lotus hűtőjét eltömítette a levágott fű, ami a váltó túlmelegedéséhez vezetett. A csapat úgy ítélte meg, hogy az alkatrész nem bírna ki még egy versenytávot, ezért már a harmadik szabadedzés előtt kicserélték.

Nem ez a hétvége egyetlen rossz híre a Lotus számára, az istálló vendéglátó egysége ugyanis szombat hajnalban kigyulladt a szepangi paddockban. A tüzet, melyben a konyhai létesítmények is leégtek, állítólag az egyik hűtőszekrény elektromos hibája okozta. Az Autosport információ szerint a versenyzők felszerelésének egy részét meg tudták menteni, de Räikkönen egyik tartaléksisakja odaveszett. A Lotusnak így a paddock végébe, a Marussia mellé kellett költöznie, a vendéglátó személyzet egy része pedig felszerelés hiányában nem is tudja folytatni a munkát.

"A csapat elnézést kér a személyzet azon tagjaitól, akik beléptek a leégett létesítménybe, nekik ma elég füstös illatuk lesz. Az is előfordulhat, hogy a csapattagok egy ideig éhesnek tűnnek majd" - állt a Lotus közleményében.