Vágólapra másolva!
A Lotus a Malajziai Nagydíjon bevet egy újítást, amelytől azt remélik, hogy a finn problémája a szervóval megoldódik.

A Forma-1-be idén visszatérő Kimi Räikkönennek eddig a szervókormánnyal gyűlt meg a baja. A finn már a téli teszteken is panaszkodott rá, hogy nem elégedett a beállításaival, és a szezon első edzésnapján, Melbourne-ben csupán 15 kört tudott megtenni emiatt.

A Lotus pilótája elmondta, a hétvégi versenyre megpróbálják tökéletesíteni a szervókormányt. "Korábban nem szoktam hozzá ilyesmihez, és a helyzet nem olyan, mint amilyennek lennie kellene" - nyilatkozta a Malajziai Nagydíj előtti csütörtökön. "A csapat keményen dolgozik a problémán, amióta tudunk róla, de nem egyszerű a megoldása. Van ötletünk rá, amit ki fogunk próbálni, és remélhetőleg minden rendben lesz utána."

Bár Räikkönen az első időmérőn egy kommunikációs hiba folytán a Q1-ből sem tudott továbbjutni - nem szóltak neki a pályaelhagyása után, hogy sietnie kell, ha meg akar kezdeni még egy mért kört -, a futamon feljött a 7. helyre, és annyira tetszett neki az autó tempója, hogy Malajziában a dobogót tűzi ki célul vele.

A 2007-es világbajnok kitért rá, hogy szerinte a kétéves távolléte alatt lényegében nem változott az autók leszorítóereje, ugyanolyannak érzi a vezetést, mint 2009 végén. A gumikkal pedig kifejezetten elégedett volt. "Az abroncsok igazán jók. Finoman bántam velük, mert több problémára számítottam velük" - mondta. "Nem volt sok információm róluk, meglepődtem, hogy milyen jól ment minden. Úgy gondolom, a második szett gumival akár az egész versenytávot teljesíthettem volna."