Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado azt állítja, nem azért csúszott ki az Ausztrál Nagydíj utolsó körében, mert mindenáron meg akarta előzni Fernando Alonsót.

Forrás: Williams

A Williams venezuelai versenyzője élete legjobb versenyhétvégéjét tudhatná most maga mögött, ha nem esett volna ki az Ausztrál Nagydíj utolsó körében. A nyolcadik helyről indulva kifejezetten erős versenyt futott, a futam végén erősen támadta a nála szemlátomást lassabb Fernando Alonsót is, ekkor ment rá a műfűre a hatos kanyarban, amitől megcsúszott az autó hátulja, és a bukótér hiánya miatt a betonfalba ütközött.

Maldonado szerint ez szimpla versenybaleset volt, tagadta, hogy azért hibázott volna, mert Alonsót meg akarta előzni az ötödik helyért. "Nagyon gyors pillanat volt, egyszerűen elvesztettem az autó hátulját, és megütöttem a falat - ennyi. Már belenyugodtam (az Alonso mögötti célba érkezésbe), mert megpróbáltam megelőzni a 3-as kanyarnál, de nem tudtam. Szerintem Alonso lelassított, a sebessége nem volt túl erős, talán túl közel kerültem hozzá, és ezért vesztettem el az irányítást az autó hátulja felett" - nyilatkozta a pilóta az Autosportnak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=kAMbCD0HyEc5mPSU

"Nem a koncentráción múlott, koncentráltam, és nyomtam a gázt, ahogy általában, ügyeltem a gumikra és a beállításokra. Élveztem a csatát, de talán túl közel kerültem" - folytatta. "Nem mondtam semmit a rádióba (az ütközés után), mert olyan mérges voltam. Kicsit csalódottak vagyunk, de ilyen a versenyzés."

Maldonado még egy balesetben is benne volt, amikor Grosjeant előzte e verseny első köreinek egyikében, a francia kiment a fűre, és visszatérni sem tudott, mert eltört a kormányösszekötője. "Grosjeanról szólva, csak megpróbáltam megelőzni, megtettem, aztán ő kisodródott. Én voltam az, aki tiszta. Nagyon kis koccanás volt - nagyon kicsi, nem elég ahhoz, hogy kilökődjön" - fejezte be Maldonado.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aB0sshLynMpI5BQr

"A következő hét Malajziában érdekesnek ígérkezik mindenkinek. A McLaren és a Red Bull erősnek tűnik, de nem vagyunk nagyon mögöttük."

"Közel voltam Mark Webberhez az első és a második etapban - kicsit gyorsabb voltam az elsőben, egy kicsit vesztettem a másodikban. Tehát ott vagyunk. szerintem gyorsabbak vagyunk, mint a Ferrari, és gyorsabbak a Saubernél és a Force Indiánál is" - folytatta Maldonado.

"Nagyon keményen dolgoztunk, hogy versenyképes legyen az autónk. Szerintem mindenki meglepődött a sebességünkön, a versenyen jobban, mint az időmérőn. És ennél még tovább is javulhatunk. szerintem jó alapok a szezonkezdethez, nem vagyok meglepve. Az autó egyenletesnek és gyorsnak tűnt magas üzemanyagszinttel a tesztelések alatt" - tette hozzá.