Vágólapra másolva!
A finn a Safety Car-fázis végén túl korán hajtott végre egy előzést, ezért a jövő hétvégén hátrasorolják majd a rajtrácson.

Heikki Kovalainent máris öt rajthellyel hátrébb sorolták a jövő hétvégi Malajziai Nagydíj rajtrácsán, mert a melbourne-i sportfelügyelők úgy ítélték, nem tartotta be a Safety Car-fázis alatt érvényes szabályokat.

Kovalainent a Sportszabályzat 40.8-as cikkelyének megsértésében találták vétkesnek, amely kimondja, hogy mikor szabad előzni, ha a biztonsági autó a pályán tartózkodik. A finn azelőtt hajtott végre egy manővert, hogy átszelte volna a bokszbejárat előtt lévő 1. Safety Car-vonalat, ami ilyenkor tilos. Az újraindítást követően is ettől a vonaltól kezdve szabad újra előzni, de az eset vélhetően még akkor történt, amikor Kovalainen a 37. kör végén behajtott a bokszba, hiszen még azelőtt kiesett, hogy a Safety Car elhagyta a pályát.

"Ez nehéz nap volt. Sebaj, néha vannak ilyen versenyek. A sportfelügyelők döntését kicsit túl szigorúnak érzem, de ez is benne van a pakliban" - írta Kovalainen a Twitteren.

A finn egyébként azért adta fel a küzdelmet, mert az első nyomtávrúd hibája miatt Caterhamje félrehúzott a féktávokon. A Safety Cart éppen csapattársa, Vitalij Petrov miatt küldték pályára, akinek néhány körrel korábban a kormánykerekével akadt problémája.