Vágólapra másolva!
A 2011-es gyenge teljesítmény ellenére stabilabb lett a Williams pénzügyi helyzete. A technikai igazgató, Mark Gillan bizakodó a szezonkezdet előtt, szerinte sokkal jobban állnak, mint egy évvel ezelőtt.

A Williams fennállása óta legrosszabb idényén van túl, mégsem lehet teljesen elégedetlen: a nehéz anyagi helyzetben lévő istálló pénzügyi helyzete ugyanis javult, nyereséges évet zártak 2011-ben. A csapat a tavalyi év elején mutatkozott be a frankfurti tőzsdén, részvényeik értéke pedig azóta szinte folyamatosan nőtt.

A Williams évi jelentéséből kiderül, hogy a Forma-1-es tevékenységekbe fektetett forgótőke 90,8 millió fontról 102,3 millióra nőtt, a teljes vállalat (Williams Group) esetén pedig 91 millió fontról 104, 5 millióra. A vég nettó nyeresége a 2010-eshez képest harminc százalékkal emelkedett.

"A továbbra is fennálló, globális gazdasági nehézségek ellenére a Williams Group jó teljesítményt könyvelhetett el az elmúlt tizenkét hónapban. A 2011-es évi jelentésünkben nagyszerű eredmények szerepelnek, jelenleg kitűnő a pénzügyi helyzetünk" - nyilatkozta a Williams elnöke, Adam Parr.

A csapat a pályán nyújtott teljesítménnyel kapcsolatban is bizakodó: a technikai igazgató, Mark Gillan szerint a csapat jó formában van, a téli teszteken minden rendben zajlott. "Sok mérföldet tettünk meg, minden rendszert leteszteltünk, és úgy tűnik, minden tekintetben elég jól állunk. Mindkét versenyzőnk dicséri az autót, bár még mindig tanulniuk kell a viselkedését."

A Williams tavaly mindössze öt pontot tudott szerezni, a konstruktőri bajnokságban pedig a kilencedik helyen végeztek. Gillan azonban biztos benne, hogy sikerül előrelépniük. "Egy átmeneti időszakon vagyunk túl, most már sokkal jobb a helyzetünk. Mindenki számára egyértelmű, hogy hol kell fejlődnie, és milyen irányba kell haladnia."