Vágólapra másolva!
A három kihagyott tesztnap és a kasztnin elvégzett változtatások ellenére Romain Grosjean úgy véli, a Lotus ugyanolyan erős, mint az első teszten. Az utolsó teszt nyitónapján a francia érte el a legjobb köridőt.

A jelek szerint a Lotus számára nem okozott különösebb gondot, hogy az első futómű hibája miatt szinte a teljes múlt heti tesztet ki kellett hagyniuk: a csütörtökön már a módosított vázzal köröző Romain Grosjean a nap legjobb idejét futotta, és elmondása szerint olyan jól érezte magát az autóban, mint az első, jerezi teszten.

Mivel az idény kezdete előtt összesen tizenkét tesztnap áll a csapatok rendelkezésére, sokan attól tartottak, hogy a Lotus hátrányba kerül a négy elvesztegetett nap és a módosított, egy kilogrammal nehezebb váz miatt. Grosjean azonban továbbra is elégedett az autóval. "Igazából nem érzek különbséget" - nyilatkozta. - "Nincs jelentős változás. Ugyanolyan jó érzés vezetni az autót, mint Jerezben: keményen hajthatunk, és megbízhatunk benne."

Grosjean elmondta, a múlt héten alaposan megerősítették az autót a csapat enstone-i gyárában, ezért nem aggódott, amikor csütörtökön ismét bele kellett ülnie.

"A versenyzők nem szoktak ezen gondolkozni. Amikor autóba ülünk, soha nem gondolunk arra, hogy ez veszélyes lehet. Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik, és elvégezték a szükséges módosításokat. Az adatok azt mutatták, hogy minden rendben, ezért nem aggódtam" - magyarázta, majd hozzátette, szerinte az istálló kemény munkával pótolni tudja az elveszített időt.

"Mivel a múlt héten kihagytunk néhány napot, most kétszer annyit kell dolgoznunk azért, hogy ezt bepótoljuk" - jelentette ki. - "Igaz, hogy elvesztettünk egy kis időt, de nem olyan vészes a helyzet, mint amire számítottunk."

Az E20-at pénteken is Grosjean vezeti Barcelonában, szombaton és vasárnap pedig Kimi Räikkönen folytatja a tesztelést.