Vágólapra másolva!
A Lotus társtulajdonosa már akkor is tárgyalt vele, de nem volt meggyőződve a szándékairól.

Amióta véglegessé vált, hogy Kimi Räikkönen velük tér vissza a Forma-1-be, a Lotusnál váltig hangoztatják, hogy nincsenek kétségeik a finn motiváltsága felől. Kiderült azonban, hogy ez nem volt mindig így: 2010-ben már megkereste őket, hogy szívesen versenyezne újra, de akkor úgy érezték, a szándékai nem elég komolyak.

"Az volt a benyomásunk, hogy még nem készült fel száz százalékig a ralizással való szakításra. Ha akkor hozzánk szerződik, azt csakis a pénzért tette volna" - nyilatkozta a Lotus társtulajdonosa, Gérard Lopez az Auto Motor und Sportnak.

Legutóbb már "személyesen Kimit hívtam fel" - tette hozzá. "Kihagytam a menedzsmentjét, nem akartam, hogy bárki más tudjon a dologról. És nagyon hamar azt kezdtem érezni, hogy ismét a Forma-1 áll az érdeklődése középpontjában."

Lopez állítása azért különösen érdekes, mert 2010 augusztusában valóban híre ment, hogy a Lotus elődje, a Renault tárgyal Räikkönennel - aki azonban akkor dühösen cáfolta a hírt, úgy reagálva rá, hogy a csapat "saját marketingcéljaira" használta fel a nevét.

"Egy pillanatra sem vettem komolyan fontolóra a lehetőséget, hogy a Renault-nál versenyezzek, és százszázalékos biztonsággal kijelenthetem, hogy 2011-ben nem is fogok náluk vezetni" - mondta a Turun Sanomatnak. "Hetekkel ezelőtt a menedzsereim egyszer valóban felvették a kapcsolatot a csapat főnökével. Ennyi történt."