Vágólapra másolva!
Sir Stirling Moss, az ötvenes évek legendás versenyzője legnagyobb vetélytársához, az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangio dominanciájához hasonlította Sebastian Vettelét.

Sir Stirling Mosst gyakran szokás a legjobb olyan Forma-1-es versenyzők között emlegetni, akik sosem nyertek világbajnoki címet. A brit 1951 és 1961 között 67 nagydíjon indult, és 16 győzelmet szerzett. Moss, aki Fangio egyik legnagyobb vetélytársa volt az ötvenes években, Sebastian Vettel fölényét az ötszörös világbajnok argentinéhoz hasonlította.

"Vettel a modern Fangio a Forma-1-ben, igazán. Nem látom, hogy a természetes képességein kívül mitől ilyen jó, mitől lehet ilyen jó" - nyilatkozta Moss a Reuternek. "Szerintem Vettel egészen egyedülálló, de az övé a legjobb autó is, ami fair, mivel normál esetben a legjobb pilóta kapja a legjobb autót. Fangio ment, és megszerezte, amit akart, más meg megszerezhette, ami maradt."

Mosst megkérdezték a McLaren pilótáiról is, akikről azt mondta, hogy nem állnak Vettel szintjén. "Vettel kimagasló. Ők is magasan vannak, de nem annyira, mint ő" - nyilatkozta a 82 éves egykori versenyző. "Lewis mókás dolgokat csinál, de nem lehet benne biztos az ember. A pénzemet Jensonra tenném. Igen, rá. Lewis szörnyen jó, igazán kivételesen gyors, de Jenson sok dologról jobban gondolkodik, mint Lewis. Például amikor esik, és el kell dönteni, hogy bemegy-e az ember kereket cserélni, vagy sem. Ezekből az okokból kifolyólag jobban érti a sportot, ebben nagy része van a tapasztalatának is."

Moss bevallotta, hogy csodálja Vettel személyiségét, azt a megközelítést, amit a világbajnoki szerephez alkalmaz, és a tehetségét a vezetéshez. "Amiben szerencsések vagyunk, az az, hogy Vettelnek jó érzéke van a humorhoz. Piszok jó világbajnok. Sok emberre gondolok, akik szintén eljutottak az ő helyzetébe, és nem adtak vissza annyit, amennyit kaptak, de ő ezt teszi" - fejezte be Moss Vettel méltatását.