Vágólapra másolva!
Filmet akarnak készíteni Niki Lauda 1976-os szezonjáról, amikor súlyos balesete ellenére majdnem bajnok lett, de egy másik osztrák csoport képviselője azt mondja, a pilóta már nekik adta oda a forgatási jogokat.

Két többször díjazott filmrendező, Peter Morgan és Ron Howard úgy tervezi, hogy "Rush" (Rohanás) címen mozivászonra viszi a drámai 1976-os Forma-1-es idényt. Ez az év Niki Lauda és James Hunt bajnoki párharcáról maradt emlékezetes, és végül utóbbi diadalával zárult, részben annak köszönhetően, hogy a szezon első hat versenyéből négyet megnyerő Lauda a Nürburgringen kis híján halálos balesetet szenvedett, és súlyosan megégett.

A Ferrari osztrák pilótája elképesztő módon másfél hónappal később már ismét rajthoz állt, és az utolsó futamig maradt esélye a bajnoki címre, de a Japán Nagydíjon tomboló ítéletidőben úgy döntött, nem kockáztatja az életét, így a 3. helyen célba érő, McLarent vezető Hunté lett a bajnoki trófea.

Úgy tűnik azonban, hogy nem kezdődhet el a filmforgatás az eseményekről, mert egy osztrák csoport pert készül indítani arra hivatkozva, hogy Lauda már eladta nekik a jogokat. "Nagyon tetszett neki az ötlet, és nekünk ígérte a jogokat. Most viszont mindent tagad" - idézte Hannes Schallét a Kronen Zeitung, aki "33 Tage: zur Hölle und zurück" (33 nap: A pokolba és vissza)" címen készített volna filmet a történtekről.

A háromszoros világbajnok versenyző nem kommentálta a jogi vitát, csupán annyit fűzött hozzá, hogy "ha ők ezt mondják, akkor sok szerencsét kívánok nekik. Meglátjuk, miképp végződik az ügy."

Howard többek között az Angyalok és démonok, illetve A Da Vinci-kód rendezőjeként ismert.