Vágólapra másolva!
Jarno Trulli szerint az előző évekhez képest nagyot lépett előre a Caterham, annak ellenére is, hogy az időmérő lista alján szerepelt.

"Nagyon jó nap volt" - mondta az Autosportnak az olasz, amikor az érzéseiről kérdezték. "Nem emlékszem ennél jobb első tesztnapra, őszintén első teszthétre sem. Nagyon kevés gondunk akadt, annak ellenére, hogy egy teljesen új fejlesztésű autónk van, amire néhány új és érdekes rendszer is felkerült, mint például a KERS."

"Én boldog vagyok, a köridők ellenére is. Ezek az idők nem reprezentatívak, főleg ránk nézve nem, hiszen mi különösen óvatosak voltunk az üzemanyagszinttel, és ha elvégzünk még néhány számítást, akkor várhatóan elég pontosak leszünk."

Az olasz számára mégsem ez a teszt legfontosabb eredménye, hanem az, hogy az új autó szervokormányával már nincs gondja, ami nagy siker azután, hogy az előző évet végig szenvedte az elődmodell furcsa kormányzása miatt.

"A szervokormány egyből sokkal jobbnak érződött" - magyarázta Trulli. "Jól éreztem magam az autóban, mindenről visszajelzéseket tudtam adni a csapatnak, ami tavaly egyáltalán nem ment, szóval nagyon jó, hogy visszatért az érzés újra."

"Majdnem egy év telt el úgy, hogy nem volt ez az érzésem és nagyszerű, hogy most újra van. Van még néhány részlet, amit rendbe kell tenni ezen a téren, de elégedett vagyok. Ennek nem kellene gondot okoznia, hogy őszinte legyek."