Vágólapra másolva!
Bár egyelőre mindenki óvatosan nyilatkozik, az élcsapatok versenyzői egyetértenek abban, hogy a Lotus teljesítménye meggyőző volt a jerezi teszten.

Az első, Jerezben rendezett téli teszt után még nehéz megjósolni az erőviszonyokat, egyelőre az élcsapatok versenyzői is óvatosan nyilatkoznak. A Red Bull és a McLaren pilótái elégedettek az új autóval, azonban ők is hozzáteszik, hogy a köridők jelenleg nem sokat jelentenek. A Ferrari pedig ennél is visszafogottabb, szerintük még sokat kell dolgozniuk, hogy versenyképes legyen az autó.

A címvédő, Sebastian Vettel szerint még sok a kérdőjel az erőviszonyokat illetően, de ő nem aggódik. "Ott tartunk, ahol szeretnénk" - nyilatkozta. "Jónak tűnik az autónk, olyan, mint amire számítottunk." A némettel a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is egyetértett. "Úgy tűnik, elég jó az autónk, de meg is lepődtünk volna, ha nem így lesz, hiszen a tavalyi verziót fejlesztettük tovább."

A teszt első napját a lotusos Kimi Räikkönen zárta az élen, csütörtökön pedig csapattársa, Romain Grosjean volt a leggyorsabb az idei autóval köröző versenyzők közül. A tavaly - Renault néven - a konstruktőri bajnokság ötödik helyén végző istálló teljesítménye nem kerülte el az élcsapatok figyelmét.

Forrás: Lotus

Lewis Hamilton szerint a Lotus tempója "lenyűgöző", és Vettel is úgy érzi, Räikkönenék akár rájuk is veszélyt jelenthetnek. "Jelenleg gyorsabbak nálunk, és egyenletesebb köröket futnak" - idézi a németet a SpeedTV.com. "A Ferrari, a McLaren és a Red Bull teljesítménye kérdésesebb."

Az F1-be 2009 után visszatérő Grosjean lelkesen nyilatkozott első tesztnapja után, állítása szerint ő volt "a világ egyik legboldogabb embere". A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier is elégedett, ő azonban óvatosabban fogalmazott. "Ahhoz képest, hogy ez az első teszt, erősnek tűnik az autónk" - nyilatkozta a finn MTV3-nak. "De még semmit nem lehet megjósolni. A melbourne-i futamig az összes autón sokat fognak változtatni."