Vágólapra másolva!
A külsejéről diplomatikusan csak annyit jegyzett meg, hogy "más", de mindenképpen a világbajnoki címért akar harcolni vele.  A Ferrarinál bíznak Massában is.

Az új Ferrari pénteki bemutatója kapcsán Fernando Alonso meg sem próbálta leplezni, hogy idén már nem éri be kevesebbel, mint a világbajnoki címért folytatott küzdelemben való részvétellel. Bár tavaly csak egyetlen versenyt, a Brit Nagydíjat tudta megnyerni, bízik benne, hogy most megfordul a szerencséje.

A sokak által csúnyának tartott F2012 külsejéről diplomatikusan csak annyit ismert el, hogy "más", mint az elődje volt. "Hiszek a Ferrari képességeiben. Két hónapunk van a felkészülésre az első bevetésig" - mondta. "A vb-címért kell harcolnunk, és annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehet. Nagyon szeretnénk az élre kerülni."

"Minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk, minél elszántabbnak kell lennünk, de biztos vagyok benne, hogy elérjük a kitűzött merész célokat. Nagy felelősség a Ferrarinál versenyezni."

A 2012-es döntő év lesz Felipe Massa számára, hiszen a Ferrarinál is egyértelművé tették, hogy ha idén sem szerepel elég meggyőzően, nem hosszabbítják meg a szerződését. Szerinte az új autó "ránézésre nagyon agresszívnak tűnik. Tudom, hogy rengeteget gondolkodtak a tervezésén. Mindig szeretjük, ha teljesen új modelleket fejleszthetünk ki, és ez nagyon tetszik."

Forrás: Ferrari
Kattintson a képre a galériához!

A csapatfőnök Stefano Domenicali mindkét versenyzőjében bízik. "Fernando tehetségét nem kell bemutatnom. A tavalyi nehézségek közepette is sok évre meghosszabbította velünk a szerződését, ami bizonyítja, hogy mennyire elkötelezett mellettünk. Felipe már tíz éve van a Forma-1-ben, és végig Ferrari (motorral) versenyzett. Nagyszerű tehetség, és nincsenek kétségeim afelől, hogy a tavalyi nehéz szezon után most önmaga és a csapat számára is értékes munkát fog végezni."

A Ferrari az előző szezonban jelentős átszervezéseket hajtott végre, menesztette az addigi technikai igazgatót, Aldo Costát, és a helyére Pat Fryt nevezte ki, aki korábban a McLarennél dolgozott, és sikerült is onnan átcsábítania néhány mérnököt. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint az istállónál az elmúlt időszakban "minden jobb lett."