Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld 2012-ben a Rebellion Racing prototípusát fogja vezetni, a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen is indul nyáron.

A 2011-es szezon előtt a sérült Robert Kubica helyettesítésére Nick Heidfeldet választotta a Renault, együttműködésük azonban nem volt eredményes, ezért a németnek a Magyar Nagydíj után távoznia kellett az istállótól. Könnyen lehet, hogy ezzel véget is ért Heidfeld F1-es pályafutása, a 34 éves német ugyanis idén szériát vált: a Hosszútávú Világbajnokság futamain fog indulni.

A 183 Forma-1-es futamon induló Heidfeld a Rebellion Racing csapatához szerződött, és olyan nagyhírű futamokon vesz részt 2012-ben, mint a Sebringi 12 órás, a Le Mans-i 24 órás és a Spái 6 órás verseny. A Lola-Toyota prototípusait használó csapat az Audi és a Peugeot mögött a legjobb csapatnak bizonyult 2011-ben.

"Nagyon várom már az új kihívásokat. Különösen az első, sebringi verseny miatt vagyok izgatott, hiszen ez egy új pálya számomra, és már csak néhány hét van hátra a versenyig" - nyilatkozta Heidfeld, aki egy évvel F1-es debütálása előtt, 1999-ben már indult Le Mans-ban - állítása szerint azóta tervezte, hogy egyszer visszatér. A német Neel Janival és a négyszeres F1-es világbajnok Alain Prost fiával, Nicolassal osztozik az autón.

"Nick értékes tagja lesz a csapatunknak: gyors, rendkívül tapasztalt, lelkes, és nagyon örül, hogy a Rebellion Racingnél versenyezhet" - nyilatkozta a csapatfőnök, Bart Hayden.

A korábbi F1-es versenyzők közül legutóbb az indiai Karun Chandhok jelentette be, hogy idén a Hosszútávú Világbajnokság futamain indul.