Vágólapra másolva!
Adrian Sutilt tizennyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint 200 ezer eurós bírságot szabtak ki rá, amiért súlyosan megsebesítette a Lotus társtulajdonosát.

A müncheni bíróság a tárgyalás második napján meghozta az ítéletet Adrian Sutil ügyében: a németet súlyos testi sértésért tizennyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, 200 ezer eurót pedig jótékonysági szervezeteknek kell befizetnie. Sutil még a tavalyi Kínai Nagydíj után, egy szórakozóhelyen sebesítette meg Eric Lux nyakát egy pezsgőspohárral.

Sutil állítása szerint a tárgyalás előtt mindent megtett, hogy rendezze az ügyet a Lotus társtulajdonosával. Felajánlotta, hogy támogatja Lux afrikai jótékonysági munkáját, és azt is felvetette, hogy "alacsony fizetésért" vezetné a Lotus egyik autóját 2012-ben. Lux ugyanakkor elárulta, az istálló soha nem fontolgatta a Force Indiától távozni kényszerülő Sutil leigazolását. Az üzletember azt is kifogásolta, hogy a német nem látogatott el luxemburgi otthonába, hogy személyesen kérjen bocsánatot.

Bár Sutil szeretett volna peren kívül megegyezni Luxszal, ezt nem sikerült elérnie, mert úgy vélte, a luxemburgi "nevetséges" feltételeket ajánlott. Sutil szerint Lux "rendkívül nagy összeget" kért tőle, ráadásul azt is elvárta volna, hogy a tavalyi szezonban több futamot önként kihagyjon. "Meg akart semmisíteni. El akarta intézni, hogy évekig börtönben üljek" - idézi a németet a Motorsport.com.

Sutilnak eddig sem volt állása a 2012-es szezonra - miután a Force India Nico Hülkenberget választotta helyette, más csapathoz sem tudott leigazolni. A felfüggesztett börtönbüntetés még nehezebb helyzetbe hozta német versenyzőt, aki 2007-ben debütált a Forma-1-ben.