Vágólapra másolva!
No nem a Forma-1-ben, hanem a jégraliban, az Andros Trophyban, ahol a francia immár harmadik bajnoki címét szerezte. Villeneuve szerint csalással.

Jacques Villeneuve azzal vádolja a rangos Andros Trophy szervezőit, hogy Alain Prostnak kedveztek a Super Besse-i döntőn, a francia így szerezhette meg harmadik bajnoki címét a jégrali-sorozatban. Szerinte kivételeztek a "professzorral", amikor egy ütközés után engedélyezték számára sérült autójának a kijavítását.

"Rá kellett jönnünk, hogy nem az Andros Trophyn, hanem az Alain Prost Trophyn indultunk" - panaszkodott Villeneuve. "A saját részvételemet is kénytelen leszek átértékelni emiatt. Ezt nem lehet sportnak nevezni."

Az 1990-es évek elején indított Andros Trophy hivatalosan francia nemzeti bajnokság, noha 2003-tól már volt fordulója Kanadában is, és az elmúlt két évtizedben világszerte ismertté vált. Történetének legsikeresebb versenyzője máig a WTCC háromszoros bajnoka, Yvan Muller, aki 1996 és 2006 között mindössze egyszer talált benne legyőzőre, azaz tízszer diadalmaskodott az összetettjében.

Az Andros Trophy 2011/2012-es idénye hét helyszínen tizenhárom fordulóból állt. A Dacia Lodgy-val versenyző Prost a döntő előtt még csak a második helyet foglalta el, de győzelmével sikerült bebiztosítania harmadik bajnoki címét, ugyanis már 2007-ben és 2008-ban is ő nyert. Villeneuve, aki most vett részt először a sorozatban, a 44 induló közül a 12. helyen fejezte be a szezont.

Rajtuk kívül több korábbi F1-es versenyző is szerepelt a mezőnyben, köztük Olivier Panis, Franck Lagorce és Paul Belmondo. Ugyancsak Prost ellenfelei között volt fia, Nicolas is, aki az összetett 10. helyén zárt.

Prost egy másik ütközése még az Andros Trophy egy 2008/2009-es versenyén

És egy videó az egyik idei futamról