Vágólapra másolva!
A Virgin menesztett versenyzője a Lotus-Renault-nál kötött ki, ahol tesztpilótaként fog dolgozni.

A Lotus-Renault a belga Jérome D'Ambrosiót választotta teszt- és tartalékpilótának az új versenyzőpáros, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean mellé.

"Ez a pályafutásom következő, izgalmas lépcsője lesz" - mondta a 26 éves D'Ambrosio, aki tavaly a Virgin színeiben mutatkozott be, két 14. helyet szerezve az idény során. "Egy kisebb alakulatnál már versenyzőként teljesítettem egy egész szezont, és rengeteget tanultam a Forma-1-ről. Most lehetőségem lesz egy élcsapatnál dolgozni, ahol még többet fejlődhetek."

D'Ambrosio karrierjét már régóta a Lotus-Renault tulajdonosának, a Genii Capitalnek a leányvállalata, a Gravity Management egyengeti. A csapatfőnök Eric Boullier úgy véli, hozzájárulhat az istálló fejlődéséhez.

"Egy motivált, friss szemléletű és tehetséges harmadik pilóta, aki a teljes 2011-es szezont végigversenyezte, nagy hasznunkra lehet" - mondta. "Jérome-ban olyasvalakire leltünk, akit jól ismerünk, s aki remekül beleillik a csapatunkba."

"2010-ben, amikor már a tartalékpilótánk volt, jó benyomást tett ránk, és annak az évnek a végén, a fiataloknak rendezett teszten is eredményesen szerepelt."