Vágólapra másolva!
Bár egyelőre úgy tűnik, állás nélkül maradt, a brazil meg van győződve róla, hogy még lenne mit adnia a csapatoknak. Damon Hill szerint nehéz lesz kiszakadnia a Forma-1-ből.

Miután eldőlt, hogy a Williams nem őt, hanem Bruno Sennát választotta Pastor Maldonado mellé, Rubens Barrichello a Twitteren, egy szűkszavú nyilatkozatban reagált állásának elvesztésére. "Azért állítottam, hogy a jövőm még nyitott, mert a gyorsaságom még mindig megvan... Ahogy egy régi barátom mondta, a versenyzés a véremben van" - utalt Ayrton Sennára. "Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a támogatásáért és a sok szép üzenetért, amit kaptam."

Noha még a Hispaniánál maradt egy szabad hely, amiért hatmillió eurót kérnek, arra a holland Giedo van der Garde a legesélyesebb. Így a 322 nagydíjával a sporttörténet legrutinosabb versenyzőjének számító Barrichello - aki az elmúlt hónapokban maga is igyekezett szert tenni a Williams pilótaülésének megszerzéséhez szükséges szponzori háttérre - várhatóan kénytelen lesz szögre akasztani a sisakját. Igaz, nem kizárt az sem, hogy tesztpilótai minőségben a Williamsnél marad, mert a csapatnak két tapasztalatlan versenyzője lesz, így hasznosíthatná a rutinját.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill azonban figyelmeztette Barrichellót, hogy "nagyon nehéz" lesz kiszakadnia a Forma-1-ből. "Egy versenyzőnek sajnos nincs hová mennie utána" - mondta a The Sunnak. "Az F1-hez semmi nem hasonlítható."

Barrichello elárulta, hogy megígérte a feleségének: oválpályákon nem fog versenyezni, ezért nem indul el például az Indy 500-on sem.