Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali nagyra értékeli a Red Bull kulcsembereinek teljesítményét, és utalt rá, hogy a jövőben akár csatlakozhatnak is a Ferrarihoz.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben leigazolja a Red Bull két kulcsemberét, Sebastian Vettelt és Adrian Newey-t. Domenicali a Ferrari évente megrendezett, Wrooom elnevezésű médiaeseményén méltatta az osztrák istálló elmúlt években elért eredményeit.

"Soha ne mondd, hogy soha" - nyilatkozta a legutóbbi idényben tizenegy győzelmet és tizenhárom pole pozíciót szerző Vettel leigazolásáról. "Nagyszerű versenyző, hihetetlen munkát végzett az előző szezonban. Nem könnyű sorozatban kétszer megnyerni a világbajnokságot. Nagyszerű eredményeket ért el tavaly, számos pole pozícióval és győzelemmel. Meglátjuk."

Vettel korábbi nyilatkozataiban már elárulta: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer az olaszoknál kössön ki, hiszen egy ferraris ajánlat minden versenyző számára csábító. A 24 éves németet a 2014-es idény végéig köti szerződés a Red Bullhoz. Amennyiben a megállapodás lejárta után valóban a Ferrarihoz igazolna, feltehetően Fernando Alonso csapattársaként kellene bizonyítania, a spanyol ugyanis 2016-ig az olaszoknál marad.

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára világbajnokságot, ezért az elmúlt néhány évben számos mérnök leigazolásával próbálták megerősíteni a csapatot. Bár Domenicali elismerte: a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t a Ferrarinál is szívesen látná, most arra törekszik, hogy a saját mérnökeiből hozza ki a lehető legtöbbet.

"Azt hiszem, Adrian Newey az elmúlt pár évben megmutatta, milyen fantasztikus képességei vannak. Majd meglátjuk, mihez szeretne kezdeni a jövőben..." - nyilatkozta. "Most az a lényeg, hogy a mérnökeink, a technikai igazgatóink és a főtervezőnk minél keményebben dolgozzanak - azt akarom, hogy megmutassák Newey-nak, ők mennyire jók. Jelenleg ez a célom."